«Уся Україна платить за вугілля в тарифі «ринкову» ціну, але шахтарі все одно залишаються без грошей», – Войціцька

«Уся Україна платить за вугілля в тарифі «ринкову» ціну, але шахтарі все одно залишаються без грошей», – Войціцька
Чотири шахти державного підприємства «Селидіввугілля» припинили роботу — шахтарі відмовляються працювати, адже системно не отримують заробітної плати.

Як зазначає народний депутат «Об’єднання «Самопоміч» Вікторія Войціцька, яка щойно повернулася із робочої поїздки у Донецьку область, причина таких затримок – виключно у зловживаннях, адже ціну на вугілля державних шахт підвищили, отже, кошти у підприємств є, - повідомили в прес-службі партії.

«Кожен із нас сьогодні зі своєї кишені платить за вугілля в тарифі на електроенергію так звану ринкову ціну – якщо раніше ціна на вугілля від державних шахт розпочиналася від 1,5 тисячі гривень за тонну, то сьогодні вона становить вже майже 2,5 тисячі гривень за тонну.

Проте, куди йдуть ці гроші, якщо у шахтарів зберігаються системні збої із виплатою та отриманням заробітних плат?

Продовжують наживатися на сумнозвісній формулі «Роттердам+» ті, хто контролює ці державні підприємства, хто розкрадає гроші через завищені ціни на закупівлі матеріалів та устаткування для шахт», – наголошує Вікторія Войціцька.

На переконання народного депутата, сьогодні Донбас перебуває на межі соціального вибуху. І вибухівку закладає українська влада, яка толерує розкрадання грошей:

«Окрім того, що шахтарі, які працюють в нелюдських умовах та кожного дня ризикують своїм життям, не мають за що купувати їжу та оплатити комунальні послуги, ця ситуація зачіпає ще й іншу сферу. Через ненадходження податків із заробітних плат, органи місцевого самоврядування вимушені скорочувати школи та закривати дитячі садочки — у бюджеті елементарно немає коштів, аби профінансувати базові витрати».

Відтак, вона вимагає термінового втручання в ситуацію Міністра енергетики та Прем’єр-міністра України.

«Насамперед потрібно якомога швидше забезпечити виплату заробітної плати шахтарям в повному обсязі. По-друге, треба нарешті наводити лад у вугільній галузі — усунути корупціонерів із керівництва шахт та провести реформування», – наголошує Вікторія Войціцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Самопоміч
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Уся Україна платить за вугілля в тарифі «ринкову» ціну, але шахтарі все одно залишаються без грошей», – Войціцька
15 березень, 2018, 15:47