Тарас Пастух: «Маємо виховати шану та повагу до ветеранів-захисників України»

Тарас Пастух: «Маємо виховати шану та повагу до ветеранів-захисників України»
Коментуючи рішення Верховної Ради про звернення до Кабінету міністрів щодо створення Міністерства у справах ветеранів, народний депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Тарас Пастух зауважує: головною функцією відомства у разі його створення має бути не унормування пільг, а розвиток в Україні культу військового.

Він пояснює: «Нині ми, на жаль, маємо часті випадки, коли суспільство холоне до сучасних ветеранів, наприклад, російсько-української війни. Це відбувається через те, що держава не виробляє політики, яка би виховувала у свідомості кожного українця шану та повагу до тих, хто взяв до рук зброю та пішов захищати державу», - повідомили в прес-службі партії.

Крім того, на переконання народного депутата, у разі створення Кабміном відповідного міністерства, завдання Верховної Ради – забезпечити, щоб реалізація цієї ідеї носила корисний характер як для всієї країни, так і для ветеранів зокрема.

«На жаль, – акцентує Тарас Пастух, – ми маємо практику, коли міністерства створюються з хорошими назвами, заявляючи хороші та правильні ідеї, але використовуються з іншими цілями. Наприклад, Міністерство з інформаційної політики створювалося з хорошими гаслами, аби давати відсіч російській агресії через ЗМІ. Натомість ми отримали відомство порохоботів, котре бореться з думками, які суперечать думці Президента чи чинного Кабінету міністрів.

Також ми маємо Міністерство з питань тимчасово окупованих територій, котре протягом двох років заперечувало окупацію територій, критикуючи будь-які законодавчі ініціативи у парламенті, де війна називалася війною, а окупація окупацією. Ні парламенту, ні суспільству незрозуміло, чим це відомство сьогодні займається».

«Тому, – підсумовує політик, – є велике побоювання, що вчергове використовуючи правильну ідею, Кабінет міністрів створить міністерство, яке замість того, щоб опікуватися ветеранами, почне створювати міф про те, що всі ветеранські організації дуже сильно люблять владу та чинного Президента, а вся діяльність відомства буде зведена до проведення агітаційної політичної роботи, а не роботи, спрямованої на підтримку ветеранів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тарас Пастух: «Маємо виховати шану та повагу до ветеранів-захисників України»
28 березень, 2018, 11:50