Скандал між військкоматом і Сабатюк: коментар юриста

Скандал між військкоматом і Сабатюк: коментар юриста
Після скандалу навколо притягнення Луцьким військкоматом до адмінвідповідальності голови Асоціації ОСББ Юлії Сабатюк лучани почали активно обговорювати ситуацію у соціальних мережах.

Одні висловлюють думку, що дії працівників комісаріату є неправомірними. Інші вважають навпаки, - повідомляє ВРД НСТУ.

Прокоментував ситуацію юрист Олег Огородник.

«Перший Закон України про ОСББ яким і керується голова асоціації ОСББ «Лучани», не передбачає покладення на неї таких обов’язків, як повідомлення військовозобов’язаних і вручення їм повісток чи подання відповідних документів до військових комісаріатів. А Закон України про військову службу зобов’язує житлово-експлуатаційні організації, а також власників будинків, які здійснюють їх експлуатацію (тобто сюди можна зарахувати і ОСББ), зобов’язує такі організації виконувати дані функції. Тут, дійсно, з одного боку і військовий комісаріат правий, посилаючись на свій закон. І також можна зрозуміти голову ОСББ, яка також посилається на свій закон, в якому це не передбачено. В даному випадку я вважаю, що крапку – який закон правильніший – поставить суд і тоді дійсно буде такий прецедент», – сказав він.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
для початку юристу треба або підстригтись або голову помити. на фото)
Відповісти
об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об'єднання) - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна. Осбб не є власником будинку. Так, що комент юриста Огородника ні про що.
Відповісти
Якщо юрист не вміє читати закони і коментує такі дурниці, то не варто до нього звертатися за консультацією...
Відповісти
Юрист-"взлет,посадка".Напевно в СНУ вчився.Які житлово-есплуатаційні організації?Люди власники свого будинку,створили ОСББ і для обслуговування по договорах наймають будь-кого для обслуговування цього будинку.А Жеки з 2015 р.вже не є балансоутримувачами(Закон).
Відповісти
Усе правильно сказав,там у переліку окрім організацій які здійснюють експлуатацію будинку є і власники будинку,представником яких є ОСББ
Відповісти