Великодній «аншлаг»: в пасхальну ніч лучани заполонили Свято-Троїцький собор

Великодній «аншлаг»: в пасхальну ніч лучани заполонили Свято-Троїцький собор
8 квітня, на Світле Христове Воскресіння, у Свято-Троїцькому соборі у Луцьку відбулися урочисті Богослужіння, а охочі долучитися заполонилин е тільки храм, а й соборну площу та Театральний майдан.

Про це повідомляє Волинська єпархія УПЦ КП.

Опівнічну, хресний хід та Ранню очолив декан протоієрей Микола Нецькар. Перед Літургією до собору ввійшов митрополит Луцький і Волинський Михаїл із благодатним вогнем. Його привезла з Єрусалима делегація, а владика зустрів в аеропорту «Бориспіль».

На завершення Ранньої прочитали огласительне слово святителя Йоана Золотоустого та пасхальне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Традиційно частина великоднього Євангелія прозвучала різними мовами.

Після Літургії духівсник виголосив вітальне слово, у якому зазначив, що Господь дарує нам усвідомлення того, що ми покликанні із небуття для життя вічного. Ісус Христос, подолавши смерть, дарував нам надію на воскресіння.

Закінчилося Богослужіння хресною ходою та освятою пасхальних кошиків. Охочих долучитися до відправи не вмістив ані храм, ані соборна площа. Парафіяни заповнили й Театральний майдан.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Великодній «аншлаг»: в пасхальну ніч лучани заполонили Свято-Троїцький собор
08 квітень, 2018, 09:47