Українців штрафуватимуть за недопалок повз урни

Українців штрафуватимуть за недопалок повз урни
За кинуті повз урни недопалки, обгортки від цукерок та інше сміття, нардепи пропонують штрафувати населення на 850 гривень.

Про це інформує ТСН.

«Я заради інтересу поговорив з парламентськими прибиральницями і тими, хто прибирає вулиці. Вони мені сказали, що «бички» викидають на асфальт практично всі - і ті, хто виходить з "Мерседесів", і ті, хто ходить пішки. В ідеалі законопроект потрібно прийняти в тому вигляді, в якому він є зараз. Але багато хто обуриться. Скажуть, що це змусить міліціонерів влаштовувати засідки біля смітників, щоб нажитися. Про це ми поговоримо з правоохоронцями», - заявив один із авторів документа, некурящий народний депутат від КПУ Євген Царьков.

Тих же, хто вивозить будівельне сміття не на звалища, а просто в околиці, згідно з новим законом, пропонують карати на 1700 грн.

При розробці закону, нардепи скористалися закордонним досвідом. Наприклад, у найчистішому місті планети, Сінгапурі, чистоти досягли завдяки штрафам за недопалки в 650 доларів.

У Лондоні за аналогічний вчинок штрафують на 160 доларів. Виручка від штрафів йде на закупівлю нових урн і фінансування антитютюнових кампаній.

Нагадаємо, нещодавно Київ був визнаний найбруднішим містом Європи. Українська столиця очолила антирейтинг ЄС. Сусіди підрахували, що один киянин за рік продукує вдесятеро більше відходів, ніж важить сам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже мали штрафувати за розпиття спиртного і паління в громадських місцях і шо багатьох оштрафували, поки наш народ сам не почне дбати за чистоту і порядок на наших вулицях - нічого путнього з тих штрафів не буде. Принаймні, можна стовідсотково стверджувати, шо в Україні - це, в черговий раз, не спрацює!
Відповісти
Останні новини
Українців штрафуватимуть за недопалок повз урни
16 січень, 2012, 13:13