Створили гаджет, який вимірює рівень глюкози без уколів

Створили гаджет, який вимірює рівень глюкози без уколів
Група дослідників з Університету Бата розробила пластир з сенсором, який вимірює концентрацію глюкози в тканинної рідини людини.

Пристрій вимірює концентрацію глюкози не в крові, а в тканинній рідини людини, повідомляє Новое Время з посиланням на агентство Reuters.

Ця рідина знаходиться між клітинами волосяних фолікулів. Пластир прикріплюється на шкіру, і, через високу щільність волосся хоча б один з його датчиків з великою ймовірністю опиняється над волосяним фолікулом. Датчик за допомогою електроосмосу захоплює тканинну рідину в невелику камеру з гідрогелем, що дозволяє проводити вимірювання глюкози в організмі.

Розробники випробували новий пристрій на двох здорових добровольцях і підтвердили, що пластир здатний безперервно визначати рівень цукру в крові протягом шести годин. Результати вимірювань рівня цукру за допомогою пластиру відповідали рівням, які показав аналіз крові.

Дослідники підкреслюють, що пристрій потребує подальшого доопрацювання, перш ніж він стане придатним для носіння, простим, без взяття аналізу крові способом вимірювання рівня цукру в крові.

"Це відкриття важливе не тільки для діабетиків 1-го типу, яким абсолютно необхідно контролювати рівні цукру в крові точно і часто кожен день, але також і для великого числа хворих на діабет другого типу, яким такий пристрій, як наш, дозволив б підтримувати концентрацію цукру в крові в "нормальному" діапазоні дуже зручним, абсолютно неінвазивним способом", - підкреслила автор дослідження Аделіна Іліє з Університету Бата.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Створили гаджет, який вимірює рівень глюкози без уколів
11 квітень, 2018, 14:00