«І сміх, і сльози», - керівник «Мотору» про кримінал щодо заводу

«І сміх, і сльози», - керівник «Мотору» про кримінал щодо заводу
Керівник авіаремонтного заводу «Мотор» Володимир Маракулін при кримінальне провадження відносно посадових осіб заводу дізнався зі ЗМІ. Ситуація із провадженням залишилася приблизно такою, як і була.

Про це Маракулін розповів в інтерв’ю виданню Конкурент

Журналіст Андрій Лучик нагадав, що 3 березня 2017 року військова прокуратура порушила кримінальну справу проти службових осіб заводу «Мотор» за підозрою у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. Мова йде про безтоварні фінансово-господарські операції обсягом понад 65 мільйонів гривень.

За словами Маракуліна, ситуація із цим кримінальним провадженням – «приблизно така ж, яка і була».

«На рахунок цих кримінальних проваджень, без емоцій важко коментувати. Як кажуть, і сміх, і сльози. Чому? Тому що люблять у нас сенсації. Озвучують факти, по яких вина не доведена. У нас, на жаль, в Україні це часто-густо. Я про це кримінальне провадження дізнався, чесно кажучи, зі ЗМІ», - каже він.

Маракулін додав: «Десь в травні абсолютно випадково дізнався, що, виявляється, проти посадових осіб, в тому числі і проти мене, ведеться кримінальне провадження. Що тут можна сказати? Що за цей період часу на заводі було проведено два аудити – один незалежний фінансовий аудит (аудитор відібраний за результатами конкурсного відбору на електронному майданчику, що входить до системи Prozzoro) і державний аудит. Зауваження, безумовно, є, як і в будь-якому аудиті. Але у висновках сказано, що втрат, нестач, в тому числі безтоварних операцій, не виявлено. Тобто фінансово-господарська діяльність у нас в повному порядку. Абсолютно.

Що стосується укладення договорів, то ми не взяли та просто вибрали якусь фірму і уклали з нею договір. Ні. Здійснюється конкурсний відбір за результатами тендеру. Якщо фірма виграла тендер – укладаємо договір. Усі товарно-матеріальні цінності, які підлягають поставці, приходять до нас на завод, ми їх перевіряємо, робимо вхідний контроль. Якщо необхідно, робимо дослідження, обміри, аналізи, дефектацію. Коли ми переконуємося, що цей товар відповідає усім технічним нормам за якістю і за кількістю, тільки після цього ми здійснюємо оплату. І то лише після того, як наші спеціалісти отримали і перевірили підтверджуючі документи, починаючи від договорів, накладних, перевізних, актів прийому-передачі. Всі запасні частини відображаються у «Справі ремонту», це ось така пачка документів приблизно 30-40 см товщиною, в якій зазначено, що за деталь, куди встановлена, на який двигун, і де вона літає. Тому безтоварність операцій, коли мова йде про реальні агрегати, – це повна нісенітниця».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«І сміх, і сльози», - керівник «Мотору» про кримінал щодо заводу
13 квітень, 2018, 08:30