Екс-голові РДА на Волині, якого викрили на хабарі, втричі зменшили розмір застави. ФОТО

Екс-голові РДА на Волині, якого викрили на хабарі, втричі зменшили розмір застави. ФОТО
Екс-голові Любомльської РДА Миколі Пархомуку, якого звинувачують у отриманні хабара, втричі зменшили розмір застави.

Про це стало відомо на черговому розгляді кримінальної справи 16 квітня у Луцькому міськрайонному суді, - повідомляє Кордон.

Правозахисник підозрюваного Ярослав Грищенко подав відповідне клопотання, яке суд частково задовільнив.

Тепер ж розмір застави, відповідно до рішення суду, сягає 140 960 гривень, тобто 80 прожиткових мінімумів. Натомість 339 040 тисяч гривень мають повернути дружині підозрюваного – Надії Пархомук.

Нагадаємо, напередодні, 26 лютого 2018 року екс-голові Любомльської РДА перекваліфікували злочин з особливо тяжкого на тяжкий.

Прокурор, зважаючи на зміни в законодавстві, змінив обвинувачення з частини 4 статті 368 на частину 3 статті 368 кримінального кодексу України.

До слова, із 3 квітня 2017 року Миколу Пархомука звільнили з-під варти внаслідок внесення застави у розмірі 480 тисяч гривень. Їх внесла за чоловіка Надія Пархомук.

Адвокат екс-посадовця Ярослав Грищенко зачитав перелік розписок про позичання коштів дружиною підозрюваного. Так, впродовж 1-го квітня 2017 року Надія Пархомук позичила у різних осіб від 30-ти до 60-ти тисяч гривень на загальну суму 450 тисяч гривень.

Допитали на засіданні і ще одного свідка у справі – приватну підприємицю Оксану Чабан. Вона – одна із п’яти осіб, які погодилися надати копії своїх документів для оформлення землі для користування Наталії Міненко, яка власне дала хабар Миколі Пархомуку. За це їй, які і іншим свідкам-підприємцям обіцяли грошову винагороду, яку ті так і не отримали.

Також під час розгляду справи, правозахисник Пархомука витребував всі протоколи та матеріали оперативно-розшукових дій щодо справи. Мовляв, за його підзахисним правоохоронці вели стеження ще за 5 місяців до затримання, і ретельно готувалися до цього.

Але, за словами антикорупційного прокурора Віталія Шкрума, таких матеріалів слідство не може надати через гриф «таємності», а також через фактичну відсутність таких матеріалів досудового слідства.

Справу продовжать розглядати вже у Луцькому міськрайонному суді, 24 квітня, о 10:00.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Екс-голові РДА на Волині, якого викрили на хабарі, втричі зменшили розмір застави. ФОТО
17 квітень, 2018, 10:18