У Луцьку вже почали латати дороги. ФОТО

У Луцьку вже почали латати дороги. ФОТО
Хоча до закінчення календарної зими ще більш як два тижні, луцькі дорожники вже почали латати найбільш проблемні транспортні артерії Луцька.

Роботи тривали протягом минулого тижня, з 5 лютого. Дорожники почали працювати з центральних доріг Луцька, які після зими рясно вкрили ями.

Як пояснив директор департаменту житлового-комунального господарства Іван Кубіцький, ПрАТ «Луцькавтодор» лагодило найпроблемніші ділянки міста: проспект Перемоги, вулицю Винниченка та початок вулиці Словацького біля музично-драматичного театру. До слова, тут так завершити роботи не змогли – завадила погода.

Іван Кубіцький розповів, що дорожники використовували технологію залатування дір «холодним асфальтом». Така технологія хоча і дорога, втім дозволяє працювати за низької температури повітря.

Вулиця Винниченка
Вулиця Винниченка
Вулиця Винниченка
Вулиця Винниченка
Вулиця Винниченка
Вулиця Винниченка


У скільки обійдеться місту латання дір – комунальник поки що не знає, адже ще не надані акти виконаних робіт. Назвати суму збитків, які нанесла зима луцьким шляхам Кубіцький теж відмовився. Каже, що зарано.

Вулиця Винниченка
Вулиця Винниченка
Вулиця Винниченка
Вулиця Винниченка


«Поточний ремонт холодним асфальтом робиться на найбільш проблемних ділянках. Бо, по-перше, це дорого. А, по-друге, все ще мокро на вулиці, працювати погано. Хоча б найбільш проблемні транспортні артерії спробували втримати у робочому стані», - зазначив Кубіцький.

Вулиця Словацького
Вулиця Словацького
Вулиця Словацького
Вулиця Словацького


Зі слів комунальника після зими дороги пошкоджені на вулицях Набережній, Карпенка-Карого, Рівненській, Дубнівській, Окружній, проспекті Перемоги. Потребує ремонту міст на вулиці Ковельській.

А от вулиці, які капітально ремонтували лише кілька років тому – зокрема, Шевеченка і Станіславсього – схоже, зиму витримали.
«Шевченка стоїть доволі пристойно. На Станівського бачив одну ямку. Її буде ліквідовувати «Луцькавтодор» по гарантії», – каже Кубіцький.

Вулиця Шевченка, ремонт якої у 2011 році обійшовся в 1 мільйон гривень
Вулиця Шевченка, ремонт якої у 2011 році обійшовся в 1 мільйон гривень


Перевірити гарантійні зобов’язання кількох останніх років дорожників вирішив депутат Луцької міської ради Олександр Пиза. Він планує подати депутатський запит, аби отримати копії усіх угод між Луцькою міською радою та ремонтниками доріг. Мовляв, аби подивитися, які гарантійні зобов’язання мають організації перед замовником та прослідкувати як їх виконують.

Вулиця Винниченка
Вулиця Винниченка



Загалом у 2013 році на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності передбачена субвенція з державного бюджету в сумі 20,8 мільйонів гривень.

Ці кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт мостів, світлофорів та вулиць міста в сумі 10,2 мільйонів гривень. 3 мільйони гривень піде за поточний ремонт доріг, а 7,2 мільйони – на санітарне прибирання міста.

«Ямки виникають скрізь. Мій колега вернувся з Польщі. У деяких місцях Хелма, Любліна не можливо їздити. Така природа асфальту. Виникають ями, коли не якісно виконанні шви, ні відповідність бітуму», - зазначив Кубіцький.

(Фото зроблені 8 лютого 2013 року)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
який жах. Де ми живемо? таке враження що Луцьк бомблять. Бездарі.
Відповісти
ХТО КРАДЕ БІТУМ ІЗ АСФАЛЬТУ??????????? ТО НЕ ДОРОГИ ТО БЛУДЛИВА ДІРКА У ВЛАДИ
Відповісти
Йопрст, сніг іде, а вони дороги латають?!!! Я щас лопну від сміху, ідіотизм)))
Відповісти
на голові дирку треба залатати!
Відповісти
Хай краще ще приїдуть дороги латати на вул.Коновальця! А то перед виборами в парламент залатали 10 м дороги і на цьому закінчилася пісня...
Відповісти
Для чого кожного кварталу латати ті самі ями на тих самих місцях? Зробіть один раз влітку капітальний ремонт цих ям за всіма технологіями та без відмивання коштів і ви забудете про ямковий ремонт на років шість. Переконливо прошу, благаю, стаю на коліна - виконуйте ремонтні роботи не в дощ чи сніг, а в суху та сонячну погоду.
Відповісти
це ще нічого
порівняно з Тернополем >_
Відповісти