«Це круто!» - діти про чемпіонат у лісі біля Луцька

«Це круто!» - діти про чемпіонат у лісі біля Луцька
Чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації серед юнаків та відкрита першість міста Луцька серед дорослих три дні тривали у лісах поблизу сіл Гаразджа та Воротнів Луцького району.

Про це повідомили у прес-службі Волинського облуправління лісового та мисливського господарства.

На Волинь прибули юні радіопеленгатори з 11 регіонів України: Київської, Донецької, Сумської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Кіровоградської, Львівської, Вінницької та Волинської областей, а також зі столиці.

«Наша волинська команда загалом досить потужна. І цього року волинські спортсмени показали високі результати. Наші діти дуже стараються. І особливо приємно, що таку ініціативу підтримує керівництво обласного управління лісового та мисливського господарства. Дітям це потрібно. Та й вони були в захваті, коли побачили, наскільки гарно тут облаштована місцевість», – розповідає голова Волинської обласної організації ТСО України Анатолій Долинський.

Враженнями ділилися й діти. Зокрема Єгор Редька із Сум, незважаючи на юний вік (він навчається у 6 класі), вже був чемпіоном світу – минулого року, коли змагання відбувалися у Хорватії. Каже, що не боїться заблукати у лісі. Знайде правильну дорогу у будь-якому лісовому куточку. Особливо, якщо є карта.

Аліна Лотоцька навчається у луцькій школі №26. Каже, що вже 3 роки займається радіопеленгацією. «Це круто, бо ми часто у лісі. На свіжому повітрі. А в нас, на Волині, у лісах можна побачити багато тварин. Особливо люблю воротнівський ліс. Гарно і в лісах Гаразджі», – пояснює дівчинка.

Закриття чемпіонату відбулося на території Лісівничого молодіжного центру, що у Воротнівському лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ». Привітав учасників змагань заступник начальника управління Олександр Рибчинський.

Нагороди за перемогу у загальнокомандному заліку отримали спортсмени із Сумської області. Другими стали представники Києва, а «бронзу» чемпіонату повезли додому вінничани. Волинська команда у підсумку виборола четверте місце.

Серед волинян найкраще себе показали Аліна Лотоцька, Ольга Гупало та Катерина Демчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.