Лучанина судитимуть за спробу вивезти з України картину XVI століття

Лучанина судитимуть за спробу вивезти з України картину XVI століття
Лучанину не вдалося вивезти в Польщу картину невідомого автора із зображенням Іоганна Ангальта-Цербста, яка датується XVI століттям.

Зловмисника правоохоронці затримали в листопаді 2012-го року в пункті пропуску «Ягодин». Чоловік намагався незаконно вивезти картину, приховавши витвір мистецтва від митного контролю. Контрабанду він замаскував під днище дерев’яного саморобного ящика у салоні автомобіля, повідомили у прес-службі волинського управління СБУ.

Згідно з висновками експертів Волинського краєзнавчого музею та Національного науково-дослідного реставраційного центру України, вилучена картина невідомого автора із зображенням Іоганна Ангальта-Цербста датується XVI століттям, є оригіналом та становить культурну цінність для України. Також робота рекомендована до включення у Державний реєстр національного культурного надбання.

За попередніми оцінками орієнтовна вартість твору мистецтва складає 300-500 тисяч доларів США.

Слідчим відділом Управління СБ України у Волинській області завершено розслідування та скеровано до суду матеріали кримінального провадження стосовно громадянина України, який намагався незаконно перемістити через державний кордон культурні цінності.

Кримінальним кодексом України за вчинення замаху на контрабанду культурних цінностей (ч.2 ст.15, ч.1 ст.201) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років з конфіскацією предметів контрабанди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СБУ, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанина судитимуть за спробу вивезти з України картину XVI століття
08 лютий, 2013, 13:19