«Не вбивайте наших тварин!» - відвідувачів луцького зоопарку просять не годувати звірів

«Не вбивайте наших тварин!» - відвідувачів луцького зоопарку просять не годувати звірів
Луцький зоопарк стикається з проблемами лікування тварин через «надто чуйних» відвідувачів.

Про це повідомили у Facebook-спільноті «Луцький зоопарк».

Нагадаємо, у клітку мавп, що у Луцькому звіринці, відвідувачі кинули сигарети.

«Гарна погода спровокувала збільшення кількості відвідувачів у зоо. Але замість тішитися з цього приводу, бо, відповідно, у нас з'являться кошти на облаштування кращих умов нашим тваринкам або поповнення колекції, ми обдумуємо стратегію покращення оберігання наших підопічних від деяких наших гостей.

100500 інформаційних табличок, просвітницька робота на касах, при вході у зоопарк, з вуст працівників комунального підприємства та волонтерів - як горохом об стіну, бо "Я ж заплатив! Я ж маю право годувати!"» - йдеться у дописі.

Також зазначають, що зоопарк має достатню кількість корму для тварин.

«Саме надто «чуйні» відвідувачі - причина загибелі нашої альпаки влітку минулого року. Ми оприлюднювали документи з її розтину. А доступною кожному мовою пояснюємо - тварина загинула після надто насичених вихідних, отримавши безліч мучних виробів саме з рук сторонніх. У шлунку вони, не перетравившись, утворили таку особі майже каменюку.

Медикаметозно її вивести з організму виявилося неможливим. Оперативних втручань таким тваринам у нас (як і в інших зоопарках чи клініках в Україні) не роблять. Тож її смерть у страшних муках - на совісті таких «гостей» зоопарку», - пишуть у зоопарку.

Після кожних вихідних маємо зростання розладів травлення у тварин. Не раз бували патові ситуації, коли їх дивом виходжували. Та що там казати: минулі субота-неділя - жуйки, немита морква, гнилі яблука, печиво у левів, хліб - чи не у всіх вольєрах, учора до цього всього - цигарки у мавп-капуцинів, сьогодні (18 квітня, - ред.) на додачу - наші вхідні квитки у рисі (а вона - за подвійними гратами й огороджувальним парканом!)», - обурюються працівники зоо.

«Вкотре просимо вас - НЕ ВБИВАЙТЕ наших тварин! Ми не маємо змоги поставити доглядальника біля кожного вольєру, не маємо права штрафувати порушника та заборонити йому вхід на територію зоопарку назавжди. Але ми любимо своїх підопічних. І повірте: це дуже страшно - витирати сльози тварині, що корчиться від болю, і ридати над нею, будучи безсилим зменшити її страждання.

А таке було вже не раз в усіх наших співробітників. І хоч як це звучить, але правда така, що дуже багато справ ми намагаємося зробити вранці, у вільній від напливу візитерів час, аби вдень стерегти життя й безпеку тварин», - йдеться у повідомленні.

Лучан та відвідувачів міста просять робити зауваження порушникам правил перебування у зоопарку і цим самим запобігати хворобам та смертям беззахисних тварин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дикуни... що тут ще скажеш? Це-ж кидаючи цигарки у клітку мабуть гигикав прищавий імбіцил?
Відповісти
А чому не можна накласти на порушника штраф? Хай заплатить кілька тисяч гривень штрафу, якщо тварина захворіє, то хай порушник заплатить за перевезення і лікування тварини за кордоном, може тоді до обмеженого мозочку дійде, що так робити не можна і наука буде іншим.
Відповісти
Останні новини
«Не вбивайте наших тварин!» - відвідувачів луцького зоопарку просять не годувати звірів
18 квітень, 2018, 17:32