Водіїв луцьких маршруток хочуть одягнути в уніформу

Водіїв луцьких маршруток хочуть одягнути в уніформу
Члени Волинського відділення «Інституту політичної освіти» пропонують затвердити етичний кодекс водія громадського транспорту та ввести для них єдину уніформу.

Такі пропозиції члени відділення адресували луцькому міському голові Миколі Романюку 7 лютого 2013 року.

Текст звернення 8 лютого виклав у групу «Якість пасажирських перевезень» у мережі Facebook член організації Антон Бугайчук.

Активісти громадської організації пропонують встановити єдині критерії щодо санітарного та естетичного стану транспортних засобів Луцька.

«Йдеться про ознаки, які є неприйнятними в громадському транспорті: брудна підлога, стіни (варто звернути увагу й на те, що значна частина транспортних засобів пофарбована із середини на темний, або брудно сірий чи холодний колір, що не сприяє його санітарному вигляду), вікна; пошкоджені сидіння; зміст, мова та вигляд наклейок, рекламних оголошень; доречність/недоречність розміщених наклейок; зовнішній вигляд водія; відповідність змісту маршрутних дощок офіційним назвам районів та об’єктів міста», - йдеться у зверненні.

Члени відділення «Інституту політичної освіти» пропонують встановити єдину уніформу для всіх водіїв автобусів, тролейбусів, передбачивши певні відзнаки, які стосуються конкретних перевізників.



Окрім цього вони радять міському голові розробити та затвердити етичний кодекс водія громадського транспортного засобу та заборонити, так звані, «службові місця» у маршрутках.

«Розпорядження повинно стосуватись і зовнішнього вигляду транспортних засобів.

Встановити санкції за порушення встановлених правил, в тому числі – розірвання Договору про здійснення перевезень пасажирів», - зазначають автори звернення.

Нагадаємо, що раніше організація пропонувала заборонити шансон у маршрутках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нормальная идея
Відповісти
Ага, блять, уніформа. Шорти, майка і шльопанці.
Відповісти
Приємно здивував сьогодні 22-й маршрут - через гучномовці оголошується номер маршруту,кінцеві зупинки і всі зупинки на протязі маршруту.Чудово.Водій охайний і привітний.За чистоту всередині промовчу.Взагалі то,яка чистота,коли на вулиці болота в коліна.
Відповісти
піарися сука )
Відповісти
вже не було до чого домахатись. уніформу придумайте. за гроші, канєшно ж. щоб якесь ліве підприємство її шило, і шоб, само собою, уніформа не менше 3 штук коштувала.
Відповісти
ідея не погана!
Людям нашим аби шось да і обосрать!
Відповісти
Полностью согласен
Відповісти
А хто прати їм цю уніформу буде? Голєва?
Давно вже не було такого, щоб водії потом смерділи?
Сорочка - не для зими, жилетка - не для спеки... Яка може бути взагалі уніформа?
От зупинки оголошувати справді треба, особливо взимку, коли вікна замерзли. І здерти з вікон перфоровану рекламу - зсередини виглядає як болото на склі.
Відповісти
хороша ідея, все правильно, пропоную ще розмістити в середині транспорту схему руху!!!
Відповісти
Повністю підтримую! Маршрутки можна зробити таким же культурним явищем Луцька, як і двоповерхові автобуси у Лондоні і форма для водіїв - це один з кроків до цього. Звичайно все треба робити з толком: власникам маршрутів треба об'єднатися і всім оптом замовити на якомусь підприємстві (а це вже треба пошукати) стандартизовану форму, яку легко можна буде підігнати. А можна зробити ще хитріше - є багато "форм", які потрапляють в Україну з "гуманітарною допомогою", круто було б якби наші маршрутчики були б у, наприклад,парадній військовій формі моряків якоїсь західної країни (треба було б її трішки переробити звичайно) Тобто все це можна зробити і не за великі гроші, але треба щоб цим хтось зайнявся. От повірте, майже ніколи не пишу коментарів, але якщо вже пишу, то знаю про що говорю. Так можна зробити, дешево і класно.
Відповісти
От візьміть і зробіть
Відповісти
маршрутки самі собою є культурним явищем. Ніде в розвинутих країнах немає такого позорного культурного явища як маршрутки...
Відповісти
яка форма? коли ті маршрутки як корчі,отого конструктора автобусів так званих посадити щоб він поїздив на них-літом вседіти неможливо а зимою дубак...
А на рахунок чистоти то вина в цьому саме на наших чистоплотних пасажирів,це ж не водій їздить в салоні і смітить і вибачте на слові засерає його,а після отих чистоплотних аж бридко в салон заходити
Відповісти
Останні новини
Водіїв луцьких маршруток хочуть одягнути в уніформу
08 лютий, 2013, 16:18