Рада прийняла рішення щодо про створення єдиної української церкви

Рада прийняла рішення щодо про створення єдиної української церкви
Верховна Рада підтримала звернення президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні.

За відповідний проект постанови проголосували 268 народних депутатів, - пише Обозреватель.

Глава держави Петро Порошенко особисто прибув до парламенту, щоб переконати нардепів схвалити дане рішення. За його словами, боротьба за єдину українську церкву тривала не один рік, а вирішальною стала зустріч з Варфоломієм напередодні Великодня.

Порошенко зазначив, що томос про автокефалію зміцнить незалежність України і усуне рудименти "русского мира". Глава держави підкреслив, що це питання виходить за рамки релігії і є частиною геополітики.

"Для мене питання затвердження незалежної помісної Церкви означає стільки ж, як уже отримані безвізова і Угода про асоціацію з Євросоюзом. Як і боротьба за членство в Євросоюзі і членство в НАТО, які ще попереду. Це - питання національної безпеки і нашої оборони в гібридної війні", - заявив він.

Президент запевнив, що визнання української автокефалії не означатиме появи "державної церкви" або ж заборони інших церков - в тому числі УПЦ МП.

У свою чергу в Кремлі заявили, що Росія не може підтримати створення помісної православної церкви в Україні.

Порошенко анонсував створення єдиної української церкви 17 квітня. Він повідомив, що всі єпископи УПЦ КП поставили свої підписи в зверненні до Вселенського Патріарха про надання томосу нової Української православної автокефальної церкви.

18 квітня ієрархи УПЦ КП і УАПЦ офіційно передали президенту звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
недоумки наср*ли на нашу Конституцію! Слава бармалеям.
Відповісти
Коли коту немає чим зайнятись він яйця лиже так і тут все вже добре в країні лишилось всунути свого носа в церкву , яка згідно Конституції України окрема від держави , але кому про це говорити там вже і так все зрозуміло з тими «обранцями».
Відповісти
Правильно Президент робить. Україна має право мати свою церкву, а не цілувати кирила московського, що так розпереживалися, кремлеботи?
Відповісти
Останні новини
Рада прийняла рішення щодо про створення єдиної української церкви
19 квітень, 2018, 16:03