Росія спробує уникнути санкцій та поновитися в ПАРЄ, – Ігор Лапін

Росія спробує уникнути санкцій та поновитися в ПАРЄ, – Ігор Лапін
З 23 по 27 квітня 2018 року в ПАРЄ буде проходити чергова Пленарна сесія. Є інформація, що делегація Росії має намір добитися відновлення повноважень Росії в ПАРЄ та спробує зняти санкції.

Але найкритичніше для нас, що для досягнення цілей Росія може використати заміну представника від України, пише в своєму блозі на Цензор.Нет народний депутат Ігор Лапін.

"Традиційно проукраїнські інтереси в ПАРЄ відстоює Володимир Ар’єв (Голова Постійної делегації), Сергій Соболєв та Георгій Логвинський (заступники Голови Постійної делегації). Є серед українських делегатів проросійсько налаштовані депутати – Юлія Льовочкіна (сестра Сергія Льовочкіна, Перший заступник Голови Постійної делегації), Вадим Новинський (заступник члена Постійної делегації).

Володимир Ар’єв через хворобу не зможе бути присутнім на засіданні цієї Пленарної сесії. Росія обо’язково скористається ситуацією, щоб поновити свої повноваженя в ПАРЄ та зняти санкції. Вже зараз Росія робить заяви, що не буде сплачувати внески в Раду Європи, поки її права в Парламентській асамблеї Ради Європи не будуть відновлені.

Наші дипломатичні успіхи на міжнародному рівні, отримані за 4 роки можуть бути знівельовані. Значною мірою ці успіхи базувалися на особистих контактах Володимира Ар’єва та його чіткій проукраїнській риториці.

Якщо проаналізувати заяви, які звучать напередодні сесії, то представники ПАРЄ пояснюють, що попередні висновки ad hoc комітету (який був створений у грудні 2017 року) щодо повернення Росії будуть грунтуватися на необхідності подолати кризу в ПАРЄ та переглянути її участь в міжнародній ситуації.

Новий очільник ПАРЄ соціаліст Мікеле Ніколетті готовий змінювати регламент асамблеї, щоб повернути делегацію Росії, і вважає неприйнятними "сірі зони" у сфері захисту прав людини на карті Європи. Більше того, лобіювати інтереси Росії в ході весняної сесії буде колишній президент ПАРЄ Педро Аграмунт.

Фактично, з весни в ПАРЄ може розпочатися рух за повернення росіян до ПАРЄ. Робиться спроба змінити позицію ПАРЄ щодо ситуації в Україні. І після чотирьохрічної роботи, коли саме ПАРЄ прийняла резолюцію із засудження дій Росії за "анексії Криму" і критикою російських пропозицій щодо федералізації України. Саме ПАРЄ ухвалила рішення з приводу кримського референдуму, який названий таким, що суперечить як кримській, так і українській Конституції. Саме ПАРЄ дії Росії назвали "агресією" проти України. Тепер чиниться тиск, шукають лобістів та намагаються використати ситуацію з представником від України.

Я завжди казав і буду повторювати, що ми дійсно маємо покладатися тільки на себе в цій боротьбі проти російської агресії. Але позиція Європи неправильна. Відсидітися не вдасться. Росія може бути лише ситуативним союзником. А коли отримає своє – піде у наступ", – пише в блозі нардеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
від збіговиська "щирих україньчє".
Відповісти
Отморозок
Відповісти
Останні новини
Росія спробує уникнути санкцій та поновитися в ПАРЄ, – Ігор Лапін
22 квітень, 2018, 21:45