Луцьком пройшла хресна хода із афонською святинею. ФОТО

Луцьком пройшла хресна хода із афонською святинею. ФОТО
У 3-тю неділю після Пасхи (першою рахується сам Великдень), яка цього року припала на 22 квітня, Православна Церква вшановує святих жінок-митроносиць, а також праведних Йосифа Аримафейського і Никодима. Цього року, для православних вірних Волинської єпархії УПЦ, зокрема, Луцька ця неділя є особливо радісною – зі Святої Гори Афон до Луцька, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, прибула ікона Святих жінок-мироносиць.

По обіді у неділю святиня зі Свято-Покровського храму, де вона перебувала з суботи, була урочистим Хресним ходом перенесена до тимчасового храму майбутнього кафедрального собору Всіх святих Землі Волинської, - пише Волинська правда.

Процесія розпочалася у Свято-Покровському храму. Її очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, участь у ній взяли сонм священнослужителів УПЦ Луцька і навколишніх сіл, студенти ВДС та велика кількість вірян, зокрема, і учасниці Волинського православного сестринства на честь святих жінок-мироносиць.

Біля Пам’ятної стели Героям, які загинули за єдність України та Героїв Небесної Сотні була відслужена заупокійна Літія за спокій душ тих, хто віддав життя за Україну.

Під час Хресного ходу упродовж усього його маршруту лунали духовні піснеспіви, віруючі люди радісно прославляли Воскреслого Христа-Спасителя. Також дорогою вірні ставали під ікону, підносячі свої молитви до святих жінок-мироносциь за заступництво і поміч. Завершився Хресний хід у храмі Всіх святих Землі Волинської, де відтепер постійно перебуватиме подарована православним волинянам насельниками Святої Гори Афон святиня.

“Сьогодні ми, разом з усією повнотою Православної Церкви вшановуємо святих жінок-мироносиць, а також святих праведних Йосифа Аримафейскього і Никодима. І я хочу побажати вам, щоби Господь, молитвами святих жінок-мироносиць дарував нам ту ревність по Бозі, яку мали вони. Христос Воскрес!” – сказав єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

“Сьогодні Свята Православна Церква молитовно вшановує святих жінок-мироносиць. І сьогодні, дорогий владико, з вашого благословення, ми немови би разом із жінками-мироносицями пройшли той шлях до того місця де воскрес Христос. Тільки вони йшли тоді зі страхом, думали хто їм відвалить камінь від Гробу, ами йшли із радісною впевненістю, знаючи, що Христос Воскрес. І в цей благословенний день хочеться вам побажати тої радості, яку отримала Марія Магдалина, коли побачила Воскреслого Христа. І та радість, дорогий владико, нехай наповнює завжди ваше серце, радість за тих людей, які підтримали сьогодні цю хресну ходу. Дякуємо вам за цю невимовну радість, яку ми пережили”, -зауважив секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Віра наша славна! Віра православна!
Відповісти