Через сморід лучани вимагають перевірити повітря на шкідливість

Через сморід лучани вимагають перевірити повітря на шкідливість
Лучани написали звернення до Головного управління Держспоживслужби у Волинській області, аби там перевірили повітря на вміст шкідливих речовин.

Про це повідомив активіст Радим Романюк на своїй сторінці у Facebook.

Зі своїм зверненням в управління активісти прийшли у понеділок, 23 квітня.

«На сьогодні ми проводимо заходи по визначенню джерел даного запаху для того, щоб потім звернутися до Держспоживслужби і сказати, що ми вважаємо, що там є джерело, там і там. Просимо провести заміри у відповідний час.

Це теж треба дослідити. По зверненнях громадян ми приблизно визначаємо, що це - близько 16:30-17:00, 23:00 і буває у першій половині дня.

Власне, для того, щоб правильно сформувати запит на Держспоживслужбу про джерела і час - бо можна ж прийти тоді, коли не смердить. Треба заміряти тоді, коли є викиди, і зрозуміти: шкідливі вони, чи ні, перевищують чи не перевищують свої норми.

На сьогодні проводяться заходи для виявлення цих джерел і часу, коли вони найбільше відчуваються», - зазначив фахівець управління.

На запитання, у яких районах найбільше смердить, чоловік зазначив, що це - Привокзальний район та вулиця Гулака-Артемовського.

Також він нагадав, що нещодавно виявили шкури тварин, які викинули у сміттєвий бак.

«Зараз ми стараємося максимально залучити поліцію та правоохоронні органи для того, щоб ми могли детальніше вивчити місця можливих джерел запаху. М'ясопереробний той завод, бо є підстави вважати - якщо ви пам'ятаєте, виявили захоронення тушок біля заводу. Тепер є інформація, що на території заводу... Будемо пробувати туди добратися, бо це приватна територія, нас туди не пускають», - розповів фахівець.

Активісти заявили, що їх цікавить, коли можна буде отримати інформацію, що це пахне та які шкідливі речовини знаходяться у повітрі.

Посадовець уточнив, що до кінця тижня (27-29 квітня, - ред.) цей запит направлять, бо джерела вже попередньо визначили.

«Як тільки ми отримаємо відповідь, ми інформацію оприлюднимо, можемо навіть здзвонитися. Це - відкрита інформація», - запевнив чоловік.

«Дуже важливо, щоб зверталися фізичні особи, тобто люди, які дзвонить на 15-80, тому що на звернення юридичних осіб чи навіть міської ради діє мораторій. Тому я звертаюсь до вас, напишіть у ветінспекцію, якщо є можливість. Вони будуть ініціювати цю річ паралельно», - запевнив фахівець держнагляду.

Згодом лучани написали на адресу управління скаргу через неприємний запах.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чим займається міська влада? Може взяти в.о. мера і завезти до лікаря щоб носа йому почистили, бо йому ніби не смердить.
Відповісти
Це укроп смердить
Відповісти