Велосипеди муніципалам та причали на Стиру: у Луцьку планують перерозподілити бюджет

Велосипеди муніципалам та причали на Стиру: у Луцьку планують перерозподілити бюджет
У Луцькій міській раді хочуть перерозподілити кошти міського бюджету на 2018 рік. Зокрема гроші, які передбачали на виплату підвищень заробітної плати для вчителів та медиків, спрямувати на бюджет розвитку і загальний фонд.

Про це стало відомо 24 квітня під час бюджетної комісії міської ради.

Директор департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова розповіла, що у міськраді сподіваються, що держава таки виділить кошти на підвищення зарплат, тож суму, яку передбачали на початку року, щоб компенсувати заборговане державою, вирішили спрямувати на інші потреби.

Йдеться про 25 млн, «знятих» з освіти та ще 20 млн – з медгалузі. Єлова переконана, що медики і освітяни без грошей не залишаться, адже у крайньому разі можна використати кошти від переконання бюджету. Першу частину цих надходжень розподілять у травні, другу – у вересні.

Отож, із 45 млн на загальний фонд спрямують 765 тисяч, в тому числі департаменту соцполітики на виплату одноразової допомоги до Дня матері матерям загиблих учасників АТО – по 2 тисячі кожній жінці, для центру національно-патріотичного виховання на проведення поточного ремонту (90 тисяч) і на підняття заробітної плати (100 тисяч), на департамент сім’ї, молоді і спорту для придбання офісних меблів (90 тисяч) та для офісних меблів централізованої бухгалтерії (10 тисяч).

Для управління туризму на проведення фестивалю «Князівський бенкет» передбачили 45 тисяч гривень. На департамент ЖКГ для земельних робіт із підняття валів на Брищенському полігоні виділили 300 тисяч.

За 53 тисячі планують відремонтувати аварійні балкони на проспекті Волі.

Зменшили обсяг коштів на ремонт об’єктів благоустрою і перерозподілили 100 тисяч на капітальний ремонт зупинки на вулиці Рівненській.

З коштів передбачених на поточний ремонт вулиць 140 тисяч «перекинули» на поточний ремонт прибудинкових територій.

Лілія Єлова також повідомила, що з бюджету розвитку 4 млн спрямують на придбання швейцарських тролейбусів.

1 млн 200 тисяч зняли з капітальних ремонтів прибудинкових територій і передали на ремонт територіального центру на вулиці Данила Галицького.

За 12 тисяч придбають офісну техніку для КЗ «Спорт для всіх», а за 58 тисяч – для департаменту сім’ї, молоді і спорту. 2 млн передбачили на квартири для атовців.

Ще у 2 млн обійдеться капітальний ремонт житлового фонду ОСББ, з них 14 тисяч піде на ремонт ліфтів. 200 тисяч коштуватиме місту зведення причалів на річці Стир.

За мільйон гривень планують придбати 200 контейнерів для роздільного збору сміття, а за 20 тисяч – велосипеди для муніципальної варти.

660 тисяч хочуть спрямувати на купівлю трьох робочих станцій для оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон з електронним носієм або паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Члени комісії підтримали вищезгадані зміни. Тепер остаточне рішення за сесією міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Велосипеди муніципалам та причали на Стиру: у Луцьку планують перерозподілити бюджет
24 квітень, 2018, 14:38