Зняли зірку з обеліска на волинському меморіалі

Зняли зірку з обеліска на волинському меморіалі
До 8 травня, Дня пам'яті і примирення, в Шацьку проведуть косметичний ремонт обеліску Слави.

Про це повідомляє Район. Шацьк.

Ремонтні роботи уже стартували. Бригада, яка працює на об'єкті, найперше «декомунізувала» обеліск, знявши з нього червону комуністичну зірку – відповідно до Закону про декомунізацію.

З обеліска також знімуть шар фарби, яка полущилася, погрунтують його та пофарбують.

Подальша реконструкція обеліску передбачає заміну гранітних плит. Ці роботи виконуватимуться вже після 8 травня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перемога!!!
Відповісти
Це - не люди. Це - мутанти. Бійці Червоної Армії воювали та помирали саме під цим державним символом- червоною зіркою! І демонтовувати її з меморіалу слави - паплюжити їх пам'ять. А занон про декомунізацію тут ні до чого, він не розповсюджується на памятники загиблим під час Великої вітчизняної. Повторюся: мутанти.....
Відповісти
Щастя бандерлогів
Відповісти
Що ви так розпсіхувалися, 5 колонна?
Пам"ять має бути про людину, шанувати потрібно людину, обеліск відновлять якраз для вшанування загиблих, але аж ніяк не вшанування зірки, тому вона там і не потрібна.
Відповісти
ще 10 разів влада поміняється, і 10 разів будете пам'ятники нищити, с**уни підЦНАПівські
Відповісти
Що він так радісно ту зірку тримає. Наче життя на краще зміниться як ту зірку зірвали. Тьху, соромники!
Відповісти
Навіть в Німеччині не знімають а реконструюють зірки, адже саме червона армія визволила їх і пів Європи від нацистів, і вони поважають їхню символіку. А на фото якийсь не охайний чоловік, який на ремонтні роботи вдіває військову форму, ще й напевно до того всього ніякої поваги не має до похованих на тому меморіалі слави, людей.
Відповісти
Мені було б стидно це робити, і закон про декомунізацію тут не дійсний, ганьюа, тому робітнику який на роботу вдіває військову форму
Відповісти
Хлопці, харош скулити, вчіпіть собі на лоба зірку і радійте, що міняє та зірка? Мертвих підніме з могил?
Хватить грати під дудку окупанта і прикриватись моральним принципом, путін вбиває українців із такою ж зіркою на погонах, так що позатуляйте роти і займіться ділом.
Відповісти
українців на загибель женуть жлоби які наверх у Київ вилізли і собі за рік по мільярду роблять, а тим хто був у АТО - безкоштовний проїзд у маршрутках
Відповісти
То значить як під зіркою в 1945 - то Батьківщину захищали, а як від російських окупантів Україну захищати - то "українців на загибель женуть жлоби які наверх у Київ вилізли" ???
Під тою зіркою знищено десятки мільойнів українців і сьогодні з нею на кокарді окупанти вбивають українських захісників.
Тому досить вже скулити.
Відповісти
Ганьба тим, хто це зробив. І ніякого відношення подібні "акції" до патріотизму не мають. Ми всі зараз живем і маємо свою країну завдяки в тому числі подвигу солдат Червоної Армії, які винищили німецький нацизм. І символом цієї армії була червона зірка! Історію не перепишеш!!!
Відповісти
Так історію і не переписують, просто ідеалізувати зірку не треба. Та і не всі, хто в радянській армії служив були добровольцями, багатьох зігнали і навіть не озброївши нормально кидали в бій, як гарматне м"ясо - таку історію ви чомусь забуваєте.
Відповісти
Мільони українців під цією зіркою воювали за те, щоб їх не спалили у печах. Хто не хотів - мали можливість служити Гітлеру в РОА у Власова та в поліцаях
Відповісти