Депутати Луцькради не підтримали «антиолігархічного» звернення

Депутати Луцькради не підтримали «антиолігархічного» звернення
Попри тривалі обговорення та три голосування поспіль, депутати Луцькради не підтримали звернення до Верховної Ради України щодо ухвалення антиолігархічного пакету докорінних перетворень. Обранці громади голосували тричі, та рішення набирало максимум 17 голосів, тоді як для прийняття рішення треба мінімум 21 голос.

Про це стало відомо під час сесії 25 квітня.

Депутат Микола Федік зауважив, що боротьба з корупцією точкова, та головна проблема, що вона не торкається олігархії, яка прямо впливає на владу. Йдеться про зрощення «кримінального капіталу» із владою та економічним блоком, якого більше допускати не можна.

Внаслідок цього страждають прості українці. Аби «усмирити оліграхію», треба прийняти пакет докорінних антиолігархічних перетвореннь. Йдеться про прийняття законів щодо повернення коштів із офшорів, демонополізацію олігархічної моделі економіки, заборону приватизації стратегічних підприємств, деолігархізацію енергетики тощо. Йдеться й про внесення змін до низки законодавчих актів щодо використання природного газу, торгівлею землі сільськогосподарського призначення.

Федік додав, що часу на «бутафорні» реформи немає, тому треба діяти швидко.

Депутати зрештою тричі поспіль не проголосували за звернення, а Ігор Поліщук взагалі назвав їх нісенітницею. Опісля Федік зауважив, що, очевидно, і в міськраді є депутати, якими керують олігархи. Тому він попросив виборців на наступних виборах не голосувати за «олігархічних маріонеток».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати Луцькради не підтримали «антиолігархічного» звернення
25 квітень, 2018, 12:42