Для волинських чиновників велосипеда «не існує»?

Для волинських чиновників велосипеда «не існує»?
Жодна з місцевих рад Волинської області не ухвалила документів, які би стосувався виключно розвитку велосипедного транспорту.

Для прикладу, якщо на всеукраїнському рівні питання облаштування велосипедної інфраструктури регулюється законом «Про благоустрій населених пунктів» та будівельними нормами, то відповідних документів на місцях не існує, повідомили у прес-службі Волинського інституту права.

«Просто кажучи, в місцевих нормативних документах велосипед не існує. Тобто, наразі для охочих встановити обладнання для паркування велосипедів вибір простий – або зробити це незаконно, або встановити в якості «малої архітектурної форми», що вимагає значних зусиль і часу», - пишуть громадські експерти.

Щодо велосипедного транспорту як учасника дорожнього руху, то закони України зобов'язують чиновників «передбачати загалом витрати на розбудову, безпеку та покращення» транспортної інфраструктури, зокрема, й велосипедної.

Однак, місце велосипедів у цьому процесі не уточнюється. Тим більше, що грошей на це майже не виділяються.

Наприклад, міська програма розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2013-2016 роки у місті Нововолинську передбачає витрати на «реконструкцію покриття тротуарів», «установлення елементів примусового зниження швидкості», «нанесення дорожньої розмітки», «установлення та заміну дорожніх знаків».

«Але чи будуть ці пункти стосуватись велосипедної інфраструктури, залежить від позиції окремих чиновників», - стверджують громадські експерти.

Тож, вони вважають, що на Волині потрібно так змінити Правила благоустрою міст, щоб узаконити облаштування парковок. Також, на їх думку, доцільно створити цільові програм розвитку велосипедного руху чи відкоригувати чинні програми розвитку дорожнього руху.

Нагадаємо, влітку на Волині стартував проект Волинського Інституту Права «Покращення умов для ефективної участі громадян у виробленні міської політики та посилення впливу громадськості на розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури у містах Волинської області».

Проект передбачає створення Концепцій розвитку велосипедної інфраструктури у трьох районних центрах Волинської області: Ковелі, Нововолинську та Рожищі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вимагаю облаштувати велодоріжки,бо мені нема як на ринок їздити!!!
Відповісти
Досить писати під моїм ніком. Для чого ви всі це робите?
Відповісти