Що може пошкодити колекційні монети?*

Що може пошкодити колекційні монети?*
Колекції монет зазвичай мають багату історію. І для її збереження монети повинні зберігатися належним чином, особливо якщо вони виготовлені з дорогоцінних металів. Правильно збереженні цінності будуть більше цінуватися. Вам буде легше їх продати з допомогою http://coins.kiev.ua/ukr/.

За виключенням золота, метали реагують з навколишнім середовищем і псуються. Старовинні монети в більшості випадків виготовлені зі срібла та міді. Вони є одними з найбільш хімічно активних металів. Тому варто потурбуватися про захист цінностей.

Причини псування монет

Ваша колекція може втратити цінність через наступні фактори:

- Вологість. Вода – найбільший ворог металу. Срібло та мідь вступають з нею в хімічну реакцію. Водна пара завжди присутня у повітрі. Тому зберігати монети краще у герметичних контейнерах.

- Спека та холод. Тепло саме по собі не обов’язково руйнує монети. Але воно прискорює негативні процеси, викликані іншими факторами оточуючого середовища: вологою, кислотами, різними забруднюючими речовинами. З іншого боку, холод стимулює конденсацію вологи на поверхні монети.

- Кислоти. Вони можуть потрапляти на метал з різних джерел. Одне з
найпоширеніших – аксесуари для зберігання монет. Для їх виготовлення часто використовуються різні кислоти. З часом вони виділяються з картону і паперу, потрапляють на метал і руйнують його. Кислоти також можуть виділятися з мийних засобів, меблів, посуду і т.д.

- Хлор. Викликає хімічну реакцію, яка негативно впливає на зовнішній вигляд металевих виробів. В кращому випадку з’явиться легке потемніння. У гіршому – корозія. Одним з основних джерел хлору є вироби з полівінілхлориду.

- Забруднене повітря. Воно шкідливе не лише для нашого здоров’я, але й для монет. Переважно ця проблема актуальна для великих міст. Протягом багатьох років вживалися заходи для зменшення кількості шкідливих газів, але проблема зовсім не вирішена повністю.

- Неправильне поводження. Торкаючись монети голими руками, ви
переносите на неї жир, вологу, кислоти та інші забруднювачі.

Розміщення монети на певних матеріалах (ПВХ, метали, просякнуте хімічними речовинами дерево та ін.) також може стати причиною пошкоджень.

Щоб ваші монети не втрачали належного вигляду, використовуйте для їхнього зберігання спеціальні альбоми та інші аксесуари. Не допускайте контакту металу з водою, кислотами, жиром та іншими сторонніми речовинами. Підтримуйте оптимальну температуру в місці зберігання колекції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.