Особливості правильного користування пральною машиною*

Особливості правильного користування пральною машиною*
Багато людей думають, що пральна машина самоочищується. Але ця думка не є правильною. Ви повинні турбуватися про побутову техніку, якщо хочете продовжити термін її експлуатації. Інакше з часом бруд буде накопичуватися на деталях, погіршувати роботу обладнання. Як результат – невипрані речі й необхідність дороговартісного ремонту.

Щоб цього не сталося, ваша пральна машина з сушкою повинна мати турботливого хазяїна.

8 порад по догляду за пральною машиною

Ось декілька підказок щодо технічного обслуговування для повсякденного користування пральною машиною:

- Правильно підбирайте мийні засоби. Нічого не створює більших проблем для пральної машини, ніж використання порошку неправильного типу. Є спеціально розроблені мийні засоби для машин високої ефективності (High Efficiency). Вони є менш жорсткими і протидіють утворенню накипу.

- Перевіряйте одяг. Одна з поширених помилок багатьох людей полягає в тому, що вони не перевіряють кишені речей перед пранням. І мова тут не лише про те, що ви можете зіпсувати купюри. Ключі, дрібняки, жувальна гумка та інші невеликі речі можуть нашкодити пральній машині.

- Тримайте кришку відкритою протягом двох-трьох годин після прання. Це дозволить воді випаровуватися, а також запобігає розвитку цвілі та бактерій.

- Регулярно очищайте машину. Добре підходить для цього звичайний оцет. Влийте склянку оцту у відсік для пом'якшувача і увімкніть короткий цикл прання без одягу. Оцет – природний пом'якшувач, мийний засіб і дезодоруюча речовина. Завдяки йому на деталях машини буде менше накипу, що дозволить рідше ремонтувати її.

- Обережніше із зовнішньою частиною корпусу. Якщо емаль буде
пошкоджена, незахищений метал почне іржавіти. Тому поводьтеся с
машиною акуратно.

- Очищайте всі знімні деталі. Використовуйте для цього вологу ганчірку, зубну щітку, воду, мило, оцет і соду.

- Перевіряйте шланги. Під час роботи машина вібрує і трохи рухається. Через це шланги можуть бути ослаблені. Виникають розриви і протікання. Вода, потрапляючи на металеві деталі, стає причиною іржавіння. Тому регулярно перевіряйте усі шланги. Бажано міняти їх кожні 6-12 місяців.

- Перевіряйте фільтри. У ці вбудовані відсіки потрапляють різні дрібні предмети, які ви могли забути в одязі. Переповнені фільтри можуть створити серйозні проблеми. Тому перевіряйте і очищайте їх регулярно.

Обов'язково читайте інструкцію і враховуйте рекомендації виробника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.