Волинська громада отримала «супер-валізу» для ЦНАПу

Волинська громада отримала «супер-валізу» для  ЦНАПу
Центр надання адміністративних послуг Голобської об’єднаної територіальної громади відтепер зможе обслуговувати громадян «на виїзді» – установі передали мобільний адміністратор.

Вручив обладнання під час святкування Дня селища Голоби 6 травня голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Голобська громада утворилася однією з перших у Ковельському районі – до її складу входить 23 населені пункти, у яких проживає 8384 мешканці. Майже половина, 4031 житель, проживає власне в селищі.

Під час урочистої частини святкувань, які відбувалася у Будинку мистецтв, очільник ОДА звернувся із вітальним словом до представників громади. Опісля зауважив, що має дещо передати громаді – мобільний адміністратор для місцевого ЦНАПу.

«Здавалося б, дуже маленька, непомітна річ… На Волині їх буде 4. На днях такий отримало величне князівське місто Володимир-Волинський, другий – у вашу громаду», - зауважив голова ОДА. Присутні зустріли ці слова гучними оплесками. Мобільний адміністратор дозволить працівникам ЦНАПу надавати чимало послуг за місцем проживання громадян.

«Приїжджають працівники ЦНАПу і на місці, в дворі, все зробили і привезли за певний час чи то довідку, чи ще щось. Ось приблизно така штука… Ми вирішували – 4 мобільних ЦНАПи – кому їх передати… Ми не могли відмовити цій ОТГ у праві отримати також ЦНАП – вони його заслуговують. Перші, хто показав об’єднання, мають першими відчути, наскільки воно ефективне», - додав Савченко.

Очільник Голобської ОТГ Сергій Гарбарук зауважив, що у селищі вже майже рік працює ЦНАП, а мобільне обладнання дуже знадобиться.

«Сьогоднішній подарунок дуже доречний, бо у нас в громаді 23 населених пункти, 3 села найбільш віддалені – 16-17 км. Є такі люди, яким складно добратися, тому цей мобільний офіс - чудовий подарунок, я просто в захваті. Є переконання, що наші працівники з цим гарно впораються і будуть надавати послуги і у віддалених селах», - розповів посадовець. За його словами , наразі у Голобах працюють над монтажем станції для виготовлення ID-паспортів. Це дасть змогу отримати додаткове наповнення бюджету, та найголовніше – наблизить послугу до людей.

Голова Ковельської РДА Віктор Козак додав, що мобільний адміністратор - дуже коштовна та корисна річ. Тож він сподівається, що міні-офіс зможуть використовувати і за межами Голобської ОТГ, аби мати змогу надавати послуги «на виїзді» й в інших населених пунктах району.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська громада отримала «супер-валізу» для ЦНАПу
06 травень, 2018, 21:40