Набридло терпіти: атовці прийшли у Луцькраду, аби «дати старт» центру реабілітації

Набридло терпіти: атовці прийшли у Луцькраду, аби «дати старт» центру реабілітації
На засідання бюджетної комісії Луцькради прийшли понад десяток атовців, аби вимагати початку робіт з реконструкції частини приміщення КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги», де вже протягом кількох років лише планують облаштувати Центр реабілітації учасників АТО.

Про це стало відомо під час засідання комісії 10 травня.

Попри гучні заяви і обіцянки, що над реабілітацією атовців працюватимуть, а в закладі облаштують чудовий заклад з водолікуванням для бійців, це питання у Луцьку вже кілька років лишається на рівні ідеї.

Тим часом атовці не мають достатньо можливостей для реабілітації. Тож депутат Микола Собуцький зауважив, що треба виділити принаймні 5 млн грн у рамках перерозподілу бюджету, аби дати старт проекту. Ці кошти пропонували зняти із коштів, передбачених на ремонт доріг.

Психолог Олена Зверєва зауважила, що на Волині понад 10 тисяч атовців, чимало із яких мають проблеми зі здоров'ям. Багато потребують психологічної та фізичної реабілітації, водолікування, а можливостей для їх отримання - майже нема.

«Вони вмирають, хворіють.. це не жарти», - наголосила Зверєва. Мовляв, це нагальна потреба, з якою треба розбиратися. Тож учасники зустрічі вимагали виділити кошти, необхідні принаймні для початку ремонту.

Про необхідність перерозподілу заявляють і самі атовці.

«В нас немає де піти на душ Шарко, чи водомасаж, у Луцьку. Це буде наше лікування», - додав очільник ГО "Луцька міська оранізація Спілки воїнів АТО Волині"Олег Кобилинський.

Однак депутат Олександр Кравченко запропонував виділити 1,6 млн грн, які б дали старт роботам. Однак атовці категорично були незгодні із такою пропозицією . Очільник «Нацкорпусу» на Волині Андрій Д’яченко запропонував депутатам поїхати у приміщення на екскурсію, аби оцінити його реальний стан.

«Там не те, що треба підштукатурити. Там приміщення з'їджене грибком і вологою», - зауважив Д’яченко. Мовляв, 1,5 мільйонf там нічого не дасть, адже приміщення потребує серйозних капіталовкладень.

Зрештою після тривалих обговорень, попри супротив низка членів комісії, таки проголосували за пропозицію в виділення 5 млн на реконструкцію корпусу водолікування. Однак аби кошти дійсно спрямували на центр, її мають підтримати ще й на сесійному засіданні. Тому надалі - слово за депутатським корпусом Луцькради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зробіть на базі військового госпіталю реабілітаційний центр! За кошти Міноборони, вимагайте у Полторака бабло. Задрали крикуни.
Відповісти
Останні новини
Набридло терпіти: атовці прийшли у Луцькраду, аби «дати старт» центру реабілітації
11 травень, 2018, 11:14