Німець обурився, що його в Луцьку затримали за порушення

Німець обурився, що його в Луцьку затримали за порушення
Громадянин Німеччини Антон Шлей, якого у Луцьку затримали патрульні поліцейські, обурений тим, що йому не надали безкоштовного адвоката та не показали на відео порушення ним правил дорожнього руху.

Про це повідомляє інтернет-видання «Волинь24».

Нагадаємо, ввечері 10 травня у Луцьку двоє німців на кабріолеті Mercedes порушили правила дорожнього руху, а коли їх зупинили патрульні, взялись тікати.

На перехресті проспекту Соборності та вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів автомобіль повернув направо, хоча там був дозволений рух лише прямо. І водій, і пасажир переконували, що не розуміють української та розмовляють лише німецькою.

Врешті патрульним вдалось знайти перекладача та доставити водія у міськвідділ поліції, де на нього склали постанову за порушення правил дорожнього руху. Підписувати документ чоловік відмовився.


У коментарі журналістам Антон Шлей розповів, що довго жив у Казахстані, тож розмовляє російською і «на 30%» розуміє українську. Однак того вечора «принципово» вирішив розмовляти лише німецькою.

«Хотіли подивитись, як працюють поліцейські в Україні, як вони поводяться з іноземцями. Ми могли і російською розмовляти, якби нас попросили, але не захотіли», - пояснив чоловік.

«Ми їхали з друзями відпочивати в «Оперу» (нічний клуб, - ред.), коли нас зупинила поліція. Поліцейський почав стукати по машині, за що я йому зробив зауваження. Поліцейські не представились і не пояснили, чому нас затримали, тому ми і від’їхали», - пригадав він.

Далі чоловіка знову затримали, тож він разом з пасажиром почали вимагати перекладача та безкоштовного адвоката.

«Адвоката нам так і не дали, а перекладати приїхав якийсь друг поліцейських, який багато німецьких слів просто не знав. Нам заблокували виїзд, крутили мені руки – синець залишився. Забрали документи на машину і віддали їх тільки у відділку. Зачитати мої права німецькою так і не змогли. Лікаря просив викликати, то він тільки через три години приїхав, але нічого не зробив», - додає Антон Шлей.

Він каже, що постанову патрульних не підписав, бо правил дорожнього руху не порушував: «Вони ж не показали на відео чи фото, що я щось порушив. А якщо доказів нема, значить нема і порушення».

«Між собою вони ще говорили, що хочуть машину в угон поставити. На якій підставі? Я ж на ній якось кордон перетнув?» - дивується німець.

Він розповідає, що приїхав в Україну лише на кілька днів. Довести справу до кінця сам не зможе, тож найняв адвоката, який подасть скаргу на патрульних до прокуратури.

Речниця управління патрульної поліції у Волинській області Ольга Бузулук підтвердила, що виклик до такого водія був. Він мовляв поїхав у забороненому напрямку і тим самим порушив частину 1 статті 122 КУПАП (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху). За це на водія виписали постанову з 510 гривнями штрафу.

«Патрульні усе зробили правильно – доставили водія до міськвідділу для встановлення особи. Власними силами знайшли перекладача – якихось закріплених за поліцейськими просто немає. Оформили постанову», - пояснює прес-секретар патрульних.

З її слів, водій не зможе звернутись до суду зі скаргою на поліцію, адже не підписав постанову і не отримав її копію.

«Єдиний вихід – прийти у міськвідділ поліції і написати скаргу. А поліція направить свою постанову у виконавчу службу – нехай вона вирішує, як стягнути штраф», - додала Ольга Бузулук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В патрульних така мулька якщо постанову ти не підписуєш (хоча це твоє право) то копії не дають
Відповісти
Цікаво було би подивитись, як цей "німець" в Німеччині би так себе поводив.
Поліцейські молодці, правильно зробили.
А цього "німця" треба перевірити по базі ДФС, скільки машин він завіз, та скільки з них не вивіз?
Тут він на кримінал ще загриміти зможе.
Відповісти
В Німеччині дали по голові щоб не бігав як прмдурок
Відповісти
Так в поліцію йшов конкурс з вимогою зняння іноземної мови.Мало хто з європейців її не знає.А набрали фахівців які гонщика що машини ганяє за перекладача тягнуть.Тупакі тупаками...
Позорникі
Відповісти
Останні новини
Німець обурився, що його в Луцьку затримали за порушення
12 травень, 2018, 03:08