Лише в одному районі Волині – жодного випадку кору

Лише в одному районі Волині – жодного випадку кору
Ситуація із захворюваністю на кір продовжує залишатися напруженною. Протягом доби 16 травня в області зареєстровано 15 випадків кору.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Так, нові випадки кору зареєстрували у Ковелі (9), Любомльському районі (2), Камінь-Каширському районі (1), Турійському районі (1) та Ковельському (1).

До того ж, зареєстрували перший випадок кору в Ратнівському районі, у селі Гута. Захворіла доросла особа, котра перебувала в контакті з хворим у місті Ковелі. Серед захворілих - 7 дітей та 8 дорослих.

Отже, на сьогодні лише на території Любешівського району не зареєстровано жодного випадку кору.

Загалом же на сьогодні в області зафіксовано 614 хворих на кір. Найбільше випадків у Турійському, Ковельському, Камінь–Каширському районах, містах Ковелі та Володимир-Волинському. З початку року зареєстровано 38 спалахів кору, з них 19 в загальноосвітніх школах (50%), по 2 в дитячих навчальних закладах і середніх учбових закладах (5,5%) та 15 в побуті (40%). Найбільшу кількість спалахів зареєстровано в м. Ковелі, уражено 77% шкіл міста (10 із 13), де фіксують від 3 до 21 захворілих. З метою стабілізації ситуації з кору продовжується здійснення необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кір, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лише в одному районі Волині – жодного випадку кору
17 травень, 2018, 11:06