Влада обдурила «афганця» з Луцька?

Влада обдурила «афганця» з Луцька?
Лучанин, ветеран Афганістану Микола Савонік понад рік чекай від влади грошей на квартиру.

Кошти йому пообіцяли відповідно до програми «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів». Минулого року в державному бюджеті заклали гроші на вісім квартир для лучан-«афганців», пишуть Відомості.UA.

Однак, Микола Савонік омріяне житло не отримав. Помешкання чоловік вирішив придбати у новобудові, бо, як пояснив, на вторинному ринку важко було віднайти щось підходяще.

Відповідно до програми лучанину пообіцяли 4,9 тисячі гривень за квадратний метр житла. Оскільки нині ринкова ціна - 6,1-6,3 тисячі, різницю він доплатив самостійно. Для цього навіть взяв кредит в банку, який виплачує і дотепер.

«І вийшло так, що я забудовнику свою частину заплатив, а з обіцяної державою суми надійшла лише половина... Я вже всі можливі інстанції обходив — і у міську раду, і у спілку афганців, і на «гарячу лінію» до Азарова дзвонив. Ніхто не може допомогти. Забудовник каже трохи почекати. Якщо решти грошей не буде, то пообіцяв повернути мої 97 тисяч», — пояснює чоловік.

Як розповів голова Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, програма з забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів - недосконала. І спілка вже вносила свої пропозиції щодо її перегляду.

По-перше, за словами Григорія Павловича, вартість житла має відповідати ринковій, щоб людина не доплачувала.

«Сьогодні з тих восьми квартир, передбачених для волинян, дві не профінансовано з держбюджету зовсім, а одна (квартира Миколи Савоніка. — Авт.) — наполовину. Такі інциденти не тільки у Луцьку, а по всій Україні. У Вінниці за два роки пропало 12 квартир. Тобто держава виділяє і вона ж забирає. Я цього зрозуміти не можу. Ми думали, що в Луцьку нарешті зніметься хоча б черга на житло інвалідів, на жаль, цього не сталося», — пояснює Григорій Павлович.

За його словами, є обіцянки, що кошти на квартиру для Савоніка мають надійти. Однак коли це станеться — невідомо. Це болюче для воїнів-афганців питання обговорять під час чергового засідання Української спілки воїнів Афганістану. Адже лише у Луцьку на черзі на житло перебуває 180 ветеранів, а на Волині загалом — близько 400.

«Тішимо себе, що, можливо, влада розвернеться до нас лицем, — резюмує Григорій Павлович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: житло, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не будьте довготерпеливими,а робіть все можливе і не можливе,щоб влада стала українською.,нами як керували жиди на всіх рівнях так ікерують,влада була і є антинародна і робить все,чім гірше для народу тим краще для влади.
Відповісти