Призов знову актуальний: Янукович назвав нові терміни переходу армії на контракт

Призов знову актуальний: Янукович назвав нові терміни переходу армії на контракт
Президент України Віктор Янукович заявив, що перехід української армії на контракт розрахований на період до 2017 року.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналу "Україна і світ. Глобальний порядок денний 2013", створеному в співпраці The New York Times News Service & Syndicate і газети "Сегодня", пише Корреспондент.

За словами Президента, перехід на контракт передбачений проектом Концепції реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року, який планується затвердити найближчим часом.

Янукович також зазначив, що для ефективної реалізації цього завдання влада повинна здійснити низку заходів з підвищення конкурентоспроможності військової служби.

"Необхідно запровадити механізми мотивації молодих людей для залучення на військову службу за контрактом та продовження ними контрактів на наступні періоди", - наголосив Янукович. Серед таких він назвав забезпечення військовослужбовців житлом, гідне грошове утримання, можливість здобуття вищої освіти під час проходження військової служби за рахунок держави і повноцінну бойову (спеціальну) підготовку.

"Вирішивши ці та ще низку інших завдань, ми створимо умови для стовідсоткового комплектування армії військовослужбовцями за контрактом. Тому остаточне рішення про терміни переходу буде прийматися з урахуванням можливостей держави щодо виконання зазначених завдань", - сказав Президент.

Як відомо, в грудні минулого 2012 року міністр оборони України Павло Лебедєв заявив, що в 2013 році буде припинено призов до лав Збройних сил країни у зв'язку з переходом на контракт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Призов знову актуальний: Янукович назвав нові терміни переходу армії на контракт
15 лютий, 2013, 11:55