Фото зі змагань позашляховиків на Волині

Фото зі змагань позашляховиків на Волині
У Любомльському районі відбулися змагання серед екіпажів потужних позашляховиків, які старалися якомога швидше подолати численні перешкоди і першими дістатися фінішу.

Про це пише Кордон.

Нинішній захід, що відбувся у своєрідному трикутнику між містом Любомль і селами Скиби і Машів, уттєво відрізнявся від тих, що проводилися раніше, адже тепер учасникам не потрібно було долати визначену трасу, а побувати, застосовуючи GPS-навігатор або відповідну програму у смартфоні, у якомога більшій кількості позначених на карті і місцевості точок (всього їх було 26) та зафіксувати цей факт.

Важливо було також «зібрати» усі пункти якнайшвидше, адже, за умовами змагань, при рівності цього показника у кількох екіпажів до уваги брався час.

«Позмагатися зголосилися дев’ять екіпажів з Любомля, Старовойтового, Ковеля, Люблинця, Маневич, які входять до клубу позашляховиків «Буран». Перед стартом кожен екіпаж отримував карту з позначеними на ній контрольними точками та їх координатами. Зрозуміло, що багато пунктів, де мав побувати кожен екіпаж, разом з однодумцями — Анатолієм і Вадимом Герами — ми старалися розташувати у важкодоступних місцях, щоб свою майстерність могли продемонструвати не тільки водії, а й штурмани. Екіпажу належало під’їхати до точки так, щоб учасник міг однією рукою дотягнутися до відповідного номера, іншою — до свого транспортного засобу, і сфотографуватися. На все про все в учасників було шість годин», - розповідає організатор змагань, учасник клубу «Буран» Руслан Власюк.

Варто зазначити: точки були розміщені на відстані від 400 метрів до 6 кілометрів від місця старту. Найбільша відстань між крайніми — близько восьми кілометрів. Це якщо міряти по прямій.

Коли ж взяти до уваги, що все відбувається у місцині, багатій невеликими болітцями, чагарниками, перепадами рельєфу, іншими перешкодами — кілометраж може сягнути й сотні. Одним словом, випробування і для людей, і для техніки. А вона, до речі, не вся витримала: з дев’яти екіпажів три змушені були зійти з дистанції.

Доволі швидко сплив відведений для змагань час, й о п’ятій вечора організатори взялися підводити підсумки. Третій результат — 19 точок — показав екіпаж «Дмитрук» з Ковеля. Усі 26 контрольних пунктів підкорилися їхнім землякам — команді «Негабарит», яка стала другим призером. Такий же результат показали й переможці — екіпаж «Брати» з села Старовойтове у складі Сергія Тулюлюка та Олександра Барила.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фото зі змагань позашляховиків на Волині
21 травень, 2018, 22:34