Народний депутат Лілія Гриневич відвідала сесію обласної ради. ФОТО*

Народний депутат Лілія Гриневич відвідала сесію обласної ради. ФОТО*
Луцьк відвідала народний депутат депутат, голова комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

Вона приїхала 15 лютого спеціально для того, щоб взяти участь в сесії Волинської обласної ради та поспілкуватися із волинянами про проблеми в галузі освіти в області, повідомили у прес-службі Волинської облсної організації політичнох партії ПП «Фронт Змін»

Перед початком сесії Лілія Гриневич дала прес-конференцію для представників засобів масової інформації, на якій повідомила, що приїхала спеціально на запрошення колективу Волинського інституту післядипломної освіти для того щоб вивчити питання звільнення із займаної посади ректора інституту Михайла Сташенка.

За словами депутата Міністерство освіти та науки, молоді та спорту України погодило продовження контракту із Сташенком, також є аналогічне звернення Асоціації ректорів післядипломної освіти.

Лілія Гриневич під час прес-конференції у Луцьку.
Лілія Гриневич під час прес-конференції у Луцьку.


На думку Лілії Гриневич звільнення директора інституту є неправомірним і вона як народний депутат звертатиметься до Генеральної прокуратури з проханням розібратися у законності такого звільнення. А обласна рада має продовжити контракт із Михайлом Сташенком, - вважає політик.

Під час прес-конференції Лілії Гриневич у Луцьку
Під час прес-конференції Лілії Гриневич у Луцьку


Депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь, який також був присутній на прес-конференції, заявив, що рішення про поновлення контракту із Михайлом Сташенком було внесено до порядку денного сьогоднішньої сесії, проте вчора це питання зникло.

«Голова обласної ради повідомив мені, що є висновок юридичного відділу облради про виключення цього питання з порядку денного», - повідомив Ігор Гузь.

Проте за словами депутата виникає питання, чому це робиться в останній день перед сесією? Чому про таке рішення не інформують депутатів та навіть голову відповідної депутатської комісії?

На початку сесії Волинської обласної ради Лілія Гриневич виступила перед депутатами та закликала їх дослухатися до колективу Волинського інституту післядипломної освіти, які вимагають поновлення Михайла Сташенка на посаді. Вона звернулася до голови обласної ради Володимира Войтовича із проханням включити дане питання до порядку денного.

Народний депутат Лілія Гриневич за трибуною облради під час сесії 15 лютого
Народний депутат Лілія Гриневич за трибуною облради під час сесії 15 лютого


«Я хочу розібратися що стоїть за цим звільненням: політичні переслідування чи недбале ставлення до своїх обов’язків?», - прокоментувала свою позицію Ліля Гриневич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому в деяких темах немає поля для коментарів.
Відповісти
Молодець Лілія. Єфремов чи Колєсніченко не захистять. Молода, красива, справжня Лілія.
Відповісти
гусь і тут притерся
Відповісти
Останні новини
Народний депутат Лілія Гриневич відвідала сесію обласної ради. ФОТО*
15 лютий, 2013, 14:32