На Київському майдані у Луцьку реконструюють фонтан

На Київському майдані у Луцьку реконструюють фонтан
Вже восени планують розпочати реконструкцію фонтану на Київському майдані. Натомість 24 травня працівники облдержадміністрації прибрали територію навколо непрацюючого фонтану.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг, фонтан знаходиться на балансі Луцької міської ради. Побудований він ще наприкінці 90-х – на початку 2000-х років. Зважаючи на його величезні розміри, для добудови необхідно близько 5 млн грн. Окрім того, кругленьку суму витратять й на утримання. Тож, на переконання головного комунальника області, фонтан слід реконструювати.

Натомість радник голови облдержадміністрації Валентин Цьось зазначив, що після прибирання, яке проведуть обласні чиновники, сюди приїдуть досвідчені спеціалісти. Їх головне завдання – підремонтувати та пофарбувати сам фонтан, який із плином часом облущився. Так він простоїть не довго, адже вже незабаром планують оголосити конкурс щодо подальшої реконструкції спорудження.

"Завдання, яке поставив голова облдержадміністрації, – зробити конкурс, що тут має бути в майбутньому. Це може бути скверик чи парк для діток, а може щось інше. Побачимо! Але зі свого боку ми розробимо креативну ідею реконструкції майдану, подамо її в місто, яке й оголосить конкурс. Ми ж зобов’язуємося знайти під це фінансування", – зауважив Валентин Іванович.

Що ж стосується термінів, то вже наприкінці серпня – на початку вересня планують приступити до виконання основних робіт. Що саме стане окрасою Київської площі, обіцяють повідомити згодом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На початку вересня ваша реконструкція нікому вже не потрібна. Зробити необхідно до Дня Незалежності ! І не тільки фонтан. Мощення бруківкою попровалювалося, кулясті клени треба попідсаджувати, повирізати сухостой, відновити бордюри і поребрики. Пам'ятний знак потребує ремонту, хоча би. А взагалі то його треба закінчити, як передбачено проектом. Замінити ті дурнуваті дачні лавочки і смітники. Зобов'яжіть підприєців ліквідувати ті с&ачі біля Вопаку і на зупинці. А сама ОДА ніяк не закінчить ремонт стилобату. Скульптурну композицію Малєвича на місце поставити. ! Але що тут казати, якщо відсів ше із зими не зібрано.І Президента біля того всього возите . І кожного дня десятки начальників на роботу і всім ніби позасліплювало. Ви ж усі на мітинг до свята туди вийдете! Отак і Україною керуємо !
Відповісти
"Планують"!
Відповісти
Останні новини
На Київському майдані у Луцьку реконструюють фонтан
24 травень, 2018, 20:19