Атовець пояснив, чому у Луцькраді неохоче виділяли кошти на реабілітаційний центр

Атовець пояснив, чому у Луцькраді неохоче виділяли кошти на реабілітаційний центр
Командир 3-ої резервної сотні ДУК «Правий Сектор» Михайло Андріюк вважає, що депутати не надто охоче підтримували виділення 5 мільйонів гривень на центр реабілітації атовців, бо на цьому питанні не вдасться отримати власної вигоди.

Про це він розповів у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.

Андріюк зауважив, що наступного року - президентські та парламентські вибори, та рано чи пізно відбудуться вибори й у місті. Тому треба готувати платформу для того, аби «гарненько попіаритися».

«З нами ніхто не спілкується. От у нас тут є 19 добровольців, і, окрім Олени Звєревої, психолога іншого я не знаю», - каже Андріюк. Насправді ж працювати із людьми, які пройшли війну, потрібно постійно. Адже є досвід інших країн, який доводить, що бійцям треба допомагати повертатися до мирного життя. Атовець пригадав, що раніше від міськради давали путівки у санаторії на 14 діб, а тепер такий відпочинок вже скоротили до 10 діб.

«Отак на сьогоднішній день нам допомагають. Центр дасть змогу психологічно розвантажуватись… Ми були в тому приміщенні, оглядали його. На мою думку, там мільйони треба тільки на те, аби зробити ремонт. Воно в дуже жахливому становищі», - повідомив Андріюк.

«На сьогоднішній день дивишся і не можеш прийняти те, що відбувається, як у міській раді, так в обласній…. Ми хочемо жити в нашій державі, довіряти депутатам, щоб вони працювали для людей, а не для своєї користі. Навіть для тих атовців, щоб вони теж трошки виділяли свого робочого часу, а не тільки все під себе. Ми ж не ліземо у владу, ми хочемо просто жити у своїй державі в справедливості», - додав атовець. Проте депутатам, напевно, не так цікаво підтримувати це питання, хоча під час обговорення більшість висловлювалася про його користь.

«Звісно, вони будуть говорити, що центр потрібний. Ось виділяють 5 млн грн – на мій розсуд із них півмільйона гривень вкрадуть, тож вони не хочуть їх віддавати... Звичайно, вони не хочуть виділяти міських грошей туди», - додав Андріюк. Водночас він впевнений - якби атовці не прийшли на сесію, то пропозиція про виділення 5-ти мільйонів гривень так би й не знайшла підтримки.

«Вони б придумали щось нове – що потрібно дороги робити, що коштів немає. Ми коли їх заблокували в сесійній залі, вони напевно вже Ігорю Петровичу писали СМС і питали дозволу, чи можна», - розмірковує чоловік. Зрештою, 5 мільйонів гривень таки виділили. Атовець додає - емоції хлопців зашкалюють, адже вони не заслужили такого ставлення і не мусять «ходити і просити». Тож надалі бійці обіцяють тримати питання на контролі, аби його знову не «заговорили» та не забули про центр.

Підтримують таку позицію і побратими Андріюка. Волинський «кіборг» Андрій Серганчук зауважує, що має чимало проблем зі спиною, як і його побратими, необхідна бійцям і психологічна реабілітація. Натомість центр не будують, а згодом це питання може ще й стати інструментом у політичній боротьбі.

«Вони будують собі піар-кампанію – от дивіться, які ми добрі» - додає Серганчук. Натомість бійцям необхідна реабілітація – як фізична, так і психологічна, але можливостей для її отримання обмаль.

«Я, можливо, прийшов би зранку в басейн, трохи поплавав, і заспокоївся б», - підсумував атовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звістно Вам повага наші герої. Но мене особисто цікавить одне чому місто має на центр виділяти гроші не держава автор каже що міська рада вкраде гроші а держава Вас не обкрадає чи держава тебе (я до автора ) забезпечила тебе всім на передовій а не прості люди і волонтери якщо ти такий правильний то не танцюй під дудку державних підлабузників. СЛАВА УКРАЇНІ.
Відповісти
Завжди потрібно дивитись ситуацію по факту. Хотіла міська рада чи ні, але виділила- це факт. Місто і так продвинулось найбільше за всі правління, візьміть до прикладу тільки один парк. Далі по нашій інформації міська рада 23.01.2018 року написала лист звернення до депутата ВР Лапіну про лобіювання реабілітаційного центру перед міністерством фінансів на суму приблизно 14,5 млн грн з бюджету держави- цей лист він проігнорував. Та до фінансування з міського бюджету приблизно 1,5 млн грн. Ситуацію повернули в політичну площину і для дисбалансу міської ради придумавши що 5 млн. грн з міського бюджету, 5 млн грн Адміністрація області та 5 млн грн Лапін зобов'язався вибити з бюджету. Міська рада пішла і на цей крок виділивши 5 млн грн з бюджету міста з прибудинкових територій. Наскільки відомо, але Лапін сказав що "денег нет- но ві дердитесь"- маю надію що він все-таки найде гроші на цей потрібний проект. Тому не розумію статтю, та обурення хлопців. Якщо гроші не до фінансуються в повному обсязі то, я так розумію, що їх перерозподілять в кінці року. Тому претензії потрібно виставляти не міській раді, а тим хто ще не додав кошти на повне виконання проекту. І головне, не потрібно використовувати хлопців в політичній брудній грі.
Відповісти
Останні новини
Атовець пояснив, чому у Луцькраді неохоче виділяли кошти на реабілітаційний центр
30 травень, 2018, 19:11