Депутати Волиньради просять Вселенського патріарха підтримати автокефалію

Депутати Волиньради просять Вселенського патріарха підтримати автокефалію
Депутати Волиньради ухвалили звернення до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із проханням підтримати ініціативу Президента та Верховної Ради щодо створення в Україні автокефальної православної церкви та надання Томосу на її створення.

Відповідне рішення під час сесії Волиньради 31 травня.

Нагадали, що Верховна Рада вже проголосувала за постанову щодо звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

Однак заступник голови Волиньради Роман Карпюк зауважив, що нині в Україні працює церква-агресор, яка зробила звернення, нібито Верховна Рада надіслала прохання надати Томос про автокефалію без підкріплення думкою народу. Тому варто ухвалити звернення безпосередньо до його Весвятості, Вселенського патріарха Варфоломія щодо підтримки ініціатииви надання Томосу на її створення.

У зверненні депутати вказують, що підтримують спільні інтереси громади та природне бажання громадян до єдності суспільства. Створення автокефальної церкви в Україні сприятиме діалогу на засадах релігійної свободи і стане важливим кроком для дотримання релігійних прав та свобод громадян.

Тож у зверненні Вселенського патріарха просять надати Томос на створення автокефальної церкви в Україні. 51 обранець громади віддав свій голос «за», що в сумі дало змогу ухвалити рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за катафалію! Хоч греки і католики.
Відповісти
Не їхня справа це робити! А Карпюк, вийшовши до трибуни, взагалі зганьбився своєю "промовою" :)))
Відповісти
Шкода що в нашій країні держава свідомо втручається в те що є "Особистим" для кожного українця. Де ж наша свобода!!!!! Вони показують приклад що Конституцію можна ігнорувати. Церква -агресор???? Це видумка!!!! Буде гірше якщо зроблять церкву яка буде лялькою в руках влади. Нехай спочатку покажуть результати своєї роботи, а не відволікають людей.
Відповісти
А хто їх уповноважував діяти від імені Церкви??? А вони в ту церкву ходять???? Страшно уявити яку церкву можуть створити політики!!!
Відповісти
Останні новини
Депутати Волиньради просять Вселенського патріарха підтримати автокефалію
31 травень, 2018, 14:20