За гаджети з відеозаписом українців можуть саджати. ВІДЕО

За гаджети з відеозаписом українців можуть саджати. ВІДЕО
Українці можуть отримати від 7 до 10 років тюрми за замовлення, купівлю чи продаж мініатюрних відео-пристроїв, які правоохоронні органи розцінюють як шпигунські гаджети.

Навіть дитячу іграшку, яка здатна записувати зображення чи звук, можуть визнати спеціальним засобом негласного отримання інформації, тобто шпигунським знаряддям, яке в Україні поза законом, йдеться у сюжеті ТСН.

Минулого року у таку ситуацію потрапив українець Андрій Фенченко, замовивши у Китаї два брелоки з можливістю зйомки відео.

Тепер з нього зробили шпигуна і судять за замовлення "шпигунського" гаджету вже майже рік. Те, що він не був повідомлений про шпигунську природу свого замовлення - для правоохоронців не аргумент.

Зазначимо, таких, як Фенченко, минулого року зловили трохи більше сотні і вилучили майже 2000 одиниць спецтехніки.

З середини 2010 року за купівлю пристроїв таємного зняття інформації не було кримінальної відповідальності. Проте й досі ні в Кримінальному кодексі, ні в підзаконних актах немає чіткого переліку спецзасобів прихованого збору інформації.

Водночас, експерт спецслужби намагається заспокоїти, що мобільний телефон не можна вважати шпигунською технікою, а от камеру в брелоці, годиннику чи в краватці, за його словами, спеціально робили для протизаконних дій.

Тобто якщо техзасіб нагадує побутовий предмет, то це перше, що має нас насторожити. Втім, так само небезпечно тримати вдома веб-камеру у вигляді якоїсь тваринки, чи відеоняню для немовляти, чи навіть автореєстратор.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а межигірський храк замаскований під президента - теж небезпечний засіб ???
Відповісти
спасибо жителям даунбасса за их пидарасов
Відповісти
Останні новини
За гаджети з відеозаписом українців можуть саджати. ВІДЕО
18 лютий, 2013, 11:05