У волинському «Фронті Змін» прокоментували поразку їхнього кандидата

У волинському «Фронті Змін» прокоментували поразку їхнього кандидата
Голова Волинської обласної організації «Фронту Змін» Олексанр Пиза основними причинами поразки кандидата від їхньої політичної сили, Валерія Міщука, на довиборах до обласної ради вважає брак часу і впливовість їхнього основного опонента – провладного кандидата Романа Микитюка.

Нагадаємо, переможцем виборів у виборчому окрузі № 29 (Турійський район) на довиборах до Волинської обласної ради став висуванець Партії регіонів, начальник Ягодинської митниці Роман Микитюк.

Узгодженим кандидатом від трьох опозиційних партій – ВО «Батьківщина», «Фронту Змін» та ВО «Свобода» – був член «Фронту Змін», бізнесмен Валерій Міщук.

За даними паралельного підрахунку голосів, який проводив «Фронт Змін», за Микитюка проголосували 80,4% виборців, за Міщука – 14,9% виборців, які прийшли на дільниці.

«На кожній дільниці були наші спостерігачі і члени дільничних комісій. Більше того, майже усі керівники наших районних організацій були присутні на дільницях в день голосування», - повідомив Олександр Пиза.

«Явних порушень не виявили. На диво висока явка. Явка була забезпечена в тому числі телефонними дзвінками: члени комісій телефонували до людей, які ще не поприходили, і просили: «Будь ласка, прийдіть, проголосуйте». Хоча це в рамках закону», - вважає очільник волинського «Фронту Змін».

«Які причини того, що наш кандидат набрав менше, ніж висуванець Партії регіонів? Одна з причин – не вистачило часу нашому кандидату. Інша – дуже важко було боротися. Люди звикли до якихось матеріальних речей. Наш опонент це робив раніше, вклав кошти і в дороги, і в садочки, і в сільради, і в школи. В принципі, стандартний набір. Не вважаю, що це погано. Але погано, що люди за це голосують. Не зважаючи на те, що він – з Партії регіонів. До речі, цей факт з боку Микитюка був досить сильно завуальований», - сказав Пиза.

«Треба було проводити компанію інтенсивніше. Наприклад, у Луцьку кандидат був відоміший (у Луцьку довибори виграв свободівець Святослав Боруцький, - ред.). Наш же кандидат був зовсім невідомий. Тобто тенденція однакова і у Луцьку, і в Турійському районі: перемогла відома людина», - додав Олександр Пиза.

«Можна зробити висновок і дати пораду депутатам обласної ради: треба систематично працювати, аби постійно отримував користь той округ, в якому депутат був обраний. І це буде запорукою успіху на наступних виборах», - вважає Пиза.

Заодно Пиза відзначив «злагоджену роботу представників всіх трьох партій, «Свободи», «Батьківщини» і «Фронту Змін», які входили у передвиборчий штаб опозиційного кандидата.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори, Пиза
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
складається таке враження, що "Фронт змін" навмисне поставиви непрохідного кандидатита... Пиза каже: "Наш же кандидат був зовсім невідомий. Тобто тенденція однакова і у Луцьку, і в Турійському районі: перемогла відома людина", то чому серед опозиційних сил не знайшлася така людина? дивно то якось... і сам не гам і комусь не дам...
Відповісти
гузя треба було виставити-точно виграв би, з відривом
Відповісти
А потім пів-року від "переслідувачив" відбивався і ховався!:)))
Відповісти
голодував би, із принципу,голий)))
Відповісти
"...члени комісій телефонували до людей, які ще не поприходили, і просили: «Будь ласка, прийдіть, проголосуйте». А це хіба не кричуще порушення? Кілька років тому мені за таку пропозицію погрожували кримінальною відповідальністю члени комісії.
Відповісти
цікаво роман микитюк-начальник ягодинськоі митниці і валерій міщук-?
Відповісти