Річка Стир непридатна для купання, — волинський посадовець. ВІДЕО

Річка Стир непридатна для купання, — волинський посадовець. ВІДЕО
Проби води у річці Стир показали, що вона непридатна для купання.

Напередодні купального сезону фахівці лабораторного центру зробили 80 проб води і виявили, що вода у річці Стир не відповідає вимогам. Попри це, на центральному пляжі Луцька досить людно. Про це йшлося у програмі «Тема дня» Волинської дирекції НСТУ, - пише Конкурент.

Начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук розповів про причини забруднення річки.

«Пляжі у нас розташовані вище за очисні стоки. Тому однозначно сказати, що Луцьк – забруднювач, не можна. У річку впадає 19 притоків, зокрема річка Чорногузка. Можливо, десь є забруднення щодо цієї річки.

У річку Чорногузку скидають стічні води, то, можливо, відстежувати треба якраз місце падіння. У нас зараз дуже високі температури. Можливо, коли надавали дозвіл купатися, була зовсім інша температура і приток води був більший.

На сьогодні приток води зменшився. Це також може бути одним із факторів, що якість води вже не відповідає нормам», – розповів він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото начальник водних ресурсів,щоб знати чи зникла " подьонка" потрібно аналізи в Киів відправляти,слизу вони не знайшли,аналіз води,нижче очисних,теж в межах норми ,а раки на берег лізли то вони на сонці грілись і в кінці річка Стир виявилась найбільш екологічно чистою річкою Украіни.Користь від таких начальників можна на ноль множити.
Відповісти
Краще б пан "НАЧАЛНИК" сам би прокатався на катері по річці Стир вниз по руслу і в межах очисних споруд побачив би , яка вода "ОЧИЩЕНА" витікає із труб діаметром більш як метр в нещасний Стир... Кожен день ми задихаємось від запахів "французьких" духів з аміаком і фекаліями, які привозять і виливають асенізаторні машини прямо у відстійник найлижчий до села. У відстійниу , а не на очистку... Четвертого червня асеніз0аторна машина за № АС 0160 виливаючи сморід майже над проїзжою дорогою на зауваження жительки села водій видирав з її рук мобільний телефон і погрожував скинути її у відстійник...
Відповісти
Чому кометарі з Липлян не опубліковують???? Правда в очі коле????
Відповісти
Останні новини
Річка Стир непридатна для купання, — волинський посадовець. ВІДЕО
07 червень, 2018, 16:18