Суддю з Шацька, яку підозрюють у отриманні хабара, відсторонили від посади

Суддю з Шацька, яку підозрюють у отриманні хабара, відсторонили від посади
Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від правосуддя голову Шацького райсуду Волинської області Наталію Сушик, яку підозрюють у отриманні хабара.

Про це пише Слово і діло.

Таке рішення ухвалили на засіданні ВРП у четвер, 14 червня, за результатами розгляду відповідного клопотання.

Заступник генерального прокурора-керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький подав клопотання про тимчасове відсторонення Сушик від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Ще 28 квітня Холодницький склав повідомлення про підозру Сушик за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прохання та отримання неправомірної вигоди), яке їй вручили того ж дня.

Мотивуючи необхідність тимчасового відсторонення судді від правосуддя, керівник САП зазначив у клопотанні, що подальше перебування Сушик на посаді судді може призвести до негативних наслідків, а саме: вона зможе знищити або спотворити документи, які можуть бути доказами вчинення кримінального правопорушення, матиме можливість впливати на свідків у кримінальному провадженні та протиправно перешкоджати кримінального провадження іншим способом тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.