У Луцьку діти без учнівських квитків мають повністю платити за проїзд, - чиновник

У Луцьку діти без учнівських квитків мають повністю платити за проїзд, - чиновник
У Луцьку діти без учнівського квитка мають оплатити повну вартість проїзду у громадському транспорті - 5 гривень замість 2.

Про це заявив директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександр Озінович у програмі "Тема дня", пише Конкурент.

"Сьогодні немає жодної проблеми виготовити такий квиток у будь-якій школі, будь-якому навчальному закладі", – наголосив він.

Із його слів, на сьогодні на державному рівні не регламентується пільга для дітей.

"Кабінетом Міністрів внесено зміни щодо розрахунку вартості проїзду, де навіть була забрана норма, що вартість студентського/учнівського квитка має становити 25 % від повної вартості квитка. Разом із тим законом України передбачено, що орган місцевого самоврядування може забезпечувати пільговий проїзд учнів, вихованців, студентів до місць навчання і додому в порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, те передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів. Тобто на сьогодні виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення, яким регламентує, що за умови наявності учнівського чи студентського квитка діти до 18 років їздять за 2 гривні. Це своєрідна пільга, надана виконкомом", – пояснив Озінович.

Як розповів він, у попередньому проекті рішення була норма, що 2 гривні платять діти від 6 до 14 років у навчальний період, а в літній період платять 3 гривні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А квитки коли будуть давати?
Відповісти
якось всеодно. я з Забороля як їздив по 6, та і їзджу. Шкода що на приміських маршрутах студенський не діє.
Відповісти
разберитесь - кто скупает все билеты на поезд Ковель-Одесса, за сорок пять суток. одним махом. Билетов уже нет. Вокзальная мафия?
Відповісти
Добре, що наші чиновники дуже швидко навчилися, як перекривати дірки в бюджеті - за гроші дітей. Чому дитина повинна платити 5 гривень без учнівського квитка? Підвищення вартості проїзду відбулося після закінчення навчального року, хто влітку виготовлятиме учнівський? Відповідно до закону України, право на освіту ніхто не відміняв. Очевидно, що якщо заходить дитина, то вона десь навчається. На мою думку, починати потрібно у першу чергу з проблем дорослих - якість перевезення, чистота салону, ставлення водіїв до пасажирів, а тоді розбиратися з дітьми. Звісно, претензії до тих, хто себе захистити не зможе і хамству водіїв не відповість, до дітей.
Відповісти
Буде касир , будемо платити, по квитках. А так нехай йдуть на хлібозавод
Відповісти
оплачуєтьяся не проїзд, а квиток, який дає право цього проїзду. Де квитки? Купка сміття із квиточків і розмотаний рулончик біля водія не рахується. Це тількм підтверджує, що насправді облік пасажирів не здійснюється.
Відповісти
Та дитина хоч би ключ від дому не забула взяти, не те що квиток учнівський. Хочуть користуватись дитячою забудькуватістю для напихання своїх кишень. Чи він своїми мізками не відрізнить дитини від дорослого? Студенти, звичайно, повинні мати при собі документ, а от менші школярі, то вже занадто....
Відповісти
В голові наших горе-чиновників, дитина без учнівського квитка автоматично стає дорослою людиною на якій ще й заробити можна.
Відповісти
А Озінович не хоче розібратися з хамством водіїв цих зламків які їздять по місту?
P.S. напевно він вирішує більш глобальні проблеми.
Відповісти
Складається таке враження, ніби власники маршруток, водії, чиновники думають, що ми багатші за них,і приховуємо від них свої мільйонні статки, вони вже не знають де і за що більше грошей здерти.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку діти без учнівських квитків мають повністю платити за проїзд, - чиновник
17 червень, 2018, 16:49