У Луцьку – збори власників євроавто. ФОТО

У Луцьку – збори власників євроавто. ФОТО
У Луцьку на Замковій площі зібралися власники автомобілів на єврономерах. Акція відбулася надвечір 19 червня.

Декілька десятків людей зібралися на акцію, аби вкотре нагадати про те, що держава мусить вирішити питання доступного розмитнення автомобілів.

Під час зборів їх учасники висловилися з приводу того, що їх не влаштовують законопроекти, які нині є у Верховній Раді щодо євроавто. Утім, зійшлися на думці про те, що просто блокувати їх – не вихід. Активіст Сергій Поха зауважив, що власники авто на іноземній реєстрації пропонують ліквідувати акциз, залишити мито, але не більше 5% і ПДВ не більше 20% від вартості автомобіля.

Учасник зборів, активіст Сергій Чуріков зауважив, що нині у суспільстві ділять водіїв на «бляхарів» і «небляхарів». «Треба боротися за свідомість і думки людей, треба довести і донести, що це всім вигідно. Я хочу, щоб люди почули, що вихід є, що ми не станемо ніякою автосвалкою, що ми можемо так, як в Європі», — сказав Чуріков.

На переконання учасників акції, проблема у тому, що частина суспільства вважає «бляхарів» просто купкою людей, які всього лише хочуть хитро і дешево купити авто. Натомість людям треба довести, що це проблема, актуальна для всіх, адже усі українці мають право на доступне розмитнення. Тож учасники акції зійшлися на думці про те, що варто займатися роз'яснювальною роботою.

Окрім того, учасники зборів скаржаться на те, що питанням автомобілів на єврономерах маніпулюють у ЗМІ, звинувачуючи водіїв на таких автівках у всіх проблемах на дорогах і називаючи їх лише словом "бляхарі". Це, мовляв, віддаляє власників авто на єврономерах від того, щоб довести суспільству і державі, що усім необхідне доступне розмитрнення і що це не створить проблеми країні, а навпаки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Акзиз зменьшили дуже суттєво в цьому законопроекті. 2.0 бензин на 3000 євро стане дешевше розмитнити. А бляхі - визнайте, ЦЕ КОНТРАБАНДА. А за контрабанду потрібно нести відповідальність. Те, що халяви не буде було ясно з початку. Не може закон бути на користь певної групи людей, а тим більше прушників закону.
Тому, хто раніше на шрот приїде, той дорожче продасть!
Відповісти
Хочемо іти в європу але поки маємо звіти лише сміття!!! Як авто так і більшість водіїв (серед них є адекватні але меншість) зробити їм страховку за 10к і щоб кожен поліцейський перевіряв то самі виведуця. p.s власник 2х машин жодної бляхи.
Відповісти
"На переконання учасників акції, проблема у тому, що частина суспільства вважає «бляхарів» просто купкою людей, які всього лише хочуть хитро і дешево купити авто." А скільки Вас там зібралось? Купка людей. А скільки по країні таких машин їєдить? Море. То "купка" людей хоче зробити розмитнення як у Європі. А де решта? от і виходить що "купка" Може краще пенсії як у Европі для своїх батьків та й для себе потім?...
Відповісти
На бляхах практично одні неадеквати іздять, кожен день на дорозі в цьому впевнююсь, то не пропускають, то підрізають, то літають........
Відповісти
Підуть їм на зустріч, придумають нову схему. Хай скинуться і віддадуть мені десятку$.Хочуть всіх надурити.
Відповісти
Мене більше цікавлять люди які купили розтаможене авто,Я,за дешеве розмитнення як в європі.Але, як тім людям їм виплатять компенсацію чи ні( сумніваюсь).Переступити через них не вийде, і якщо вийдуть вони на парад проти бляхарів , кого буде більше.
Відповісти
Справа в тому що у людей не має грошей на 5.6.7 євро а за 3.2 тис можна купити доступне а не ВАЗ 1.2.3.4.5.6.7.8.9
Відповісти
Ну зібралися, ну потранділи, ну закон приймуть, ну поїдуть на шрот, ну і все буде добре.
Чого ви до суду не йдете позиватись, якщо вважаєте, що ваші права порушено, а бляхарі?
Правильно, тому що порушники - це ВИ, ви платите хабарі митникам і прикордонникам, ви платите "верблюду", ви платите "рєшалі", але ви не платите державі!
Але при цьому хочете від держави пільг!
Але не можуть пільги бути лише для вас, вони мають бути для всіх, їх прописали - акциз зменьшили в 7 раз, тобто розмитнення стало доступніше, чи ви не цього добивались?
Звісно що не цього, бо шкури рятували свої, точніше, бляхи, намагаючись прикрити це все "благородною метою".
Через це вас і не навидять, бо дуже хитрозаді.
Відповісти
А давайте понавозимо з фронту зброї ,а потім вимагатимемо її легалізувати незадорого! Зберемо мітинг під ВР,пристрелимо пару депутатів і нехай приймають закон! Вже зброї і так багато на руках-пора й узаконити! Те ж саме з євробляхами.Понавозили користуючись недосконалим законодавством,а тепер вимагають задешево легалізувати.
Відповісти
Купляють на бляхах Х-5 Q-7 Ренджа
За ті гроші вийде автомобіль законно розмитнений і ще на літню резину хватить грошей
Відповісти
Ну якщо і зараз та грьобана АвтоЄвроСила говорить що їх ці умови не влаштовують, то автомайдан потрібно збирати проти них. Люди, головна мета лідерів АвтоЄвроСили не добитися вигідного розмитнення і покінчити з євробляхами, а навпаки, зробити все можливе аби ситуація з бляхами продовжувалася безкінечно. Вони навмисно і далі будуть відкидати всі пропозиції влади і вигідні і невигідні, тому що самі і наживаються на пригоні євроблях, це їхній бізнес. Начхали вони на людей, їх головна ціль нажитися на нас, пригнати євробляху, а потім вже як буде, то ваші проблеми коли масово почнуть штрафувати і вилучати авто.
Відповісти