Білоруси публічно принижують волинських водіїв

Білоруси публічно принижують волинських водіїв
На митному посту в Мокранах, що на білорусько-українському кордоні на межі з Волинню, віднедавна білоруські митники вдались до встановлення окремої черги для українців - це стосується всіх автомобілів, незалежно від вантажу, який вони перевозять.

Про це пише «Волинь-нова».

Водіям доводиться більше години простоювати, доки пройдуть митне оформлення. У той же час на українському пункті пропуску «Доманове» білоруські автомобілі затримуються для митного оформлення всього-на-всього на якихось 5-7 хвилин.

Цю ситуацію білоруські митники пояснюють тим, що, мовляв, Україна не вступила до так званого Митного союзу. І у зв'язку з цим всі українські транспортні засоби проходять через «червоний коридор». Тобто, вони підлягають повному і всебічному обстеженню. Крім того, водії повинні заповнити зобов'язання про зворотне вивезення даного транспортного засобу. На все це, зрозуміло, потрібен час.

Тим часом литовські, естонські, латвійські, польські автомобілі курсують по «зеленому» коридору, хоча у Митному союзі не перебувають. І проходять митне оформлення дуже швидко.

Наші співвітчизники обурюються такою поведінкою білоруських митників і вважають, що недружнє ставлення до них є щонайменше упередженим, таким, що принижує.

Серед тих, хто потрапив в «червоний коридор», — і депутат районної ради Володимир Сінчук із Жирич. Він підготував депутатський запит на ім'я голови обласної державної адміністрації Бориса Климчука, в якому просить його через консульство вирішити цю проблему.

Запит народні обранці підтримали одноголосно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кордон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
+1+1+1+1!
так воно і є - вже й сябри нас гноблять!
Відповісти
Останні новини
Білоруси публічно принижують волинських водіїв
17 січень, 2012, 18:17