Торгуйте в Рованцях: на Старому ринку замість контейнерів буде парковка

Торгуйте в Рованцях: на Старому ринку замість контейнерів буде парковка
Любомиру Пахолку, який орендує земельну ділянку на Центральному ринку Луцька, не дозволили торгувати там із 1 липня.

Про це йшлося у середу, 27 червня, під час сесії Луцькради.

Голова земельної комісії Олександр Козлюк розповів, що у 2009 році здійснювали стихійну торгівлю на вулиці Замковій та Сенаторки Левчанівської. Частина «шанхаю» перемістилася на парковку до Любомира Пахолка.

«Тоді було прийняте рішення і території надали статус ринку, аби підприємець платив збір. Але це не давало можливість ставити там торгові ряди. Жодного дозволу не було», - сказав він.

Депутат Павло Данильчук поцікавився, чи велися перемовини з Любомиром Пахолком і що робити з іншими підприємцями, які орендують територію.

«Там немає статусу ринку і ми приводимо ці рішення у відповідність. Про демонтаж будь-яких споруд мова не йде», - відповів Козлюк.
Радник міського голови Ігор Поліщук відзначив, що на земельній ділянці на вулиці Глушець передбачена автопарковка: «Люди заїжджають і заставлять територію Старого міста автівками. На цій земельній ділянці має бути парковка. Якщо Пахолко відмовиться її облаштувати, це зробить «АвтоПаркСервіс».

Натомість депутат Андрій Покровський додав, що підприємцям потрібно дати гарантії для подальшої роботи і запропонував, аби вони покинули територію до 1 вересня. Однак цю пропозицію не підтримали. Сергій Була повідомив, що цю ситуацію почали обговорювати в березні, тому частина підприємців має у власності або ж домовилися про оренду торгових площ на Боженка.

«Учора з 8:30 до 12:00 з Данила Галицького до Глушець не можна було нормально проїхати. Доки там буде стихійна торгівля, така ситуація продовжуватиметься», - наголосив Микола Федік.

У підсумку депутати ухвалили рішення до 5 липня проінформувати підприємців, які здійснюють свою господарську діяльність на торгових рядах на вулиці Глушець, про рішення. Їм пропонують торгувати на інших ринках міста або на ринку в селі Рованці, що поблизу вулиці Боженка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не стихійна торгівля це просто бардак і анархія в місті яким керують тупі полішуки. Вони думають що політики а Міська рада це Європарламент
Відповісти
Там і була парковка тільки Банда Кривицького здали під базар
Відповісти
Останні новини
Торгуйте в Рованцях: на Старому ринку замість контейнерів буде парковка
27 червень, 2018, 12:42