Які деталі потрібно замінити для економії палива?*

Які деталі потрібно замінити для економії палива?*
Ви втомилися витрачати багато грошей на бензин? Хочете дізнатися, як зекономити на паливі? Для цього не потрібно встановлювати якісь хитромудрі пристрої чи купувати присадки. Достатньо замінити кілька автозапчастин для mazda, якщо вони починають працювати погано. Завдяки цьому паливо буде використовуватися значно раціональніше.

5 важливих замін

Ось які деталі мають важливе значення для економії палива:
• Датчик масової витрати повітря. Вимірює кількість повітря, яке потрапляє у двигун, і передає цю інформацію на комп’ютер, який регулює подачу палива. Коли датчик забруднюється, інформація, яку він передає, стає неточною. Через це комп’ютер може неправильно визначати об’єм бензину.
• Датчик кисню (лямбда-зонд). Усі західні автомобілі, випущені після 1995 року, мають цю деталь. Визначає об’єм кисню у відпрацьованих газах. Завдяки цьому можна визначити кількість кисню та палива, які не згоріли. Інформація передається на комп’ютер двигуна, який регулює впорскування бензину. Як і в попередньому випадку, через несправність датчика бензин може впорскуватися у надто великій кількості. Рекомендується замінювати датчик кисню через кожні 160 000 км пробігу.
• Свічки запалювання. Забезпечують займання повітряно-паливної суміші в камері згоряння двигуна. Нові свічки допомагають двигуну працювати більш ефективно, спалюючи максимальну кількість отриманого палива. Також надмірне використання палива може бути спричинене зношеною котушкою запалювання. Варто перевірити ці деталі, якщо автомобіль раптом почав вібрувати і повільно розганятися (особливо під гору).
• Повітряний фільтр. Очищує повітря, що потрапляє у двигун. Через забитий фільтр порушується співвідношення повітря і палива у камері згоряння. Нестача кисню призводить до неповного згоряння бензину. Ефективність роботи двигуна знижується. Особливо актуально це для старих автомобілів, термін експлуатації яких перевищує 10 років. Тому своєчасна заміна фільтрів є мудрим рішенням.
• Шини. Відповідають за контакт автомобіля з дорогою. Якщо шини не вирівняні, ослаблені, стерті, занадто чи недостатньо накачані, це може призвести до надмірного використання палива. В процесі експлуатації чи зберігання тиск в шинах поступово знижується. Тому рекомендується перевіряти тиск в них як мінімум щомісяця. Це дозволить забезпечити оптимальне використання палива. Також завдяки цьому покришки прослужать довше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які деталі потрібно замінити для економії палива?*
30 листопад, 2016, 00:00