Резонансна аварія у Харкові: автомеханік розповів, з якою швидкістю їхала Зайцева

Резонансна аварія у Харкові: автомеханік розповів, з якою швидкістю їхала Зайцева
Учасниця смертельного ДТП у Харкові Олена Зайцева рухалася на швидкості понад 100 км/год.

Про це заявив автомеханік Lexus Костянтин Кузнєцов під час допиту в Київському райсуді Харкова, - передають Факти.

За його словами, він оглядав пошкоджений Lexus 350, на якому їхала Зайцева.

"Підключив комп’ютер, завантажив дані, потім роздрукував параметри зі збірки управління системи стійкості зі слідчим. Потім описали все згідно з протоколом", – розповів автомеханік.

За його словами, блок спрацьовує тоді, коли автомобіль гальмує. Він утримує траєкторію. Систему можна вимкнути кнопкою на низькій швидкості. Це автоматична система і на момент огляду вона була не пошкоджена. На уточнююче запитання слідчого, могла б система спрацювати при гальмуванні, він відповів, що змогла б. Також Кузнєцов відзначив, що Lexus Зайцевої рухався не тільки прямо, але більше в бік.

"Педаль газу була втиснута у підлогу. Поворот колеса 30,6 градусів. Передаварійна система була вимкнена", – пояснив свідок.

"У момент спрацювання системи автомобіль рухався без гальмування, він відхилився від траєкторії на 30 градусів. Швидкість була 102 км/год, увімкнута третя передача", – повідомив автомеханік.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2017 року у Харкові автомобіль Lexus влетів у натовп. У результаті ДТП загинули 6 осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба сімю зайцевих лінчивати,тоді таке бидло не буде обдовбане літати
Відповісти
Все сходиться: після того, як Фольксваген ударив Лексус в правий бік, Зайцеву відкинуло вправо, вона інстинктивно сперлася правою ногою на педаль газу і потужна машина почала набирати швидкість. На тій відстані, що машина проїхала до перевороту, легко можна було набрати 102 км/г з дозволених 70-80 км/г. Третя передача також вказує на режим "кік-даун". Тобто розгін почався після удару. На мій погляд, якби Фольксваген ще півсекунди постояв або не так швидко розганявся на жовтий, то нічого б не трапилось. За великим рахунком, Зайцева не могла керувати автомобілем після удару. То чи винна вона? Не знаю як лінчевати, а от тим, хто не розібравшись у ситуації кричить на всю країну про чиюсь винуватість, язики б повиривати.
Відповісти
что значит не виновата? её машина людей подавила. её морду там же об асфальт надо было разбить, чтобы щеки в суде не раздувала, красавица блин. паскуда конченая заец
Відповісти
Почему то при определении вины Зайцевой, никто не указывает, что проезд перекрёстка осуществлялся не на жёлтый а на красный свет, потому, что на жёлтый свет начал движение Дронов, который видя перед собой или справа от себя Лексус никогда бы так не поступил. Поэтому, проезжая перекрёсток на красный Зайцева должна была держать ногу не на педали газа, но утопить до упора педаль тормоза, ЧТО КАК ИЗВЕСТНО НЕ ПРОИЗОШЛО!!!!!! Поэтому если бы Зайцева хотя бы начала тормозить, не говоря о том уже чтобы усиленно сигналить в момент ожидаемого выезда на перекрёсток, последствия были бы совсем другие!!!!! А именно, находящиеся на обочине люди услышав визг тормозов или звук сигнала Лексуса, покинули бы опасную зону, а Дронов прекратил бы движение в сторону перекрёстка и пропустил бы Лексус!!!!!!! Но Зайцева злостно нарушая правила дорожного движения не предприняла никаких мер, чтобы предотвратить ДТП или уменьшить ущерб от него. Это говорит о том, что Зайцева сознательно шла на создание аварийной ситуации и дальнейшее причинение вреда от неё!!!!!!! Т.о. действия Зайцевой необходимо квалифицировать исключительно как умышленное убийство и назначения ей высшей меры наказания - пожизненного заключения!!!!!!!
Відповісти
Вже давно все ясно, в тому числі і на суді. Зараз питання в тому, чи застосовувати обтяжуючі обставини. Наприклад, свідомо чи несвідомо переїжджала на червоне світло. Їхала 100 км в годину чи 79.5? Також була занаркошена чи їла таблетку від головної болі? При обтяжуючих обставинах буде довго сидіти на нарах. Якщо адвокати і родичі методом впливу на свідків зроблять її жертвою обставин, то може бути домашній арешт, условка. Але схоже, що обтяжуючі обставини на лице.
Відповісти
Останні новини
Резонансна аварія у Харкові: автомеханік розповів, з якою швидкістю їхала Зайцева
03 липень, 2018, 23:36