На сесії Луцької міської ради очікують «перепалку» з туристичного питання

На сесії Луцької міської ради очікують «перепалку» з туристичного питання
Назву міжнародного туристичного маршруту «Шлях Гедиміновичів» на думку окремих депутатів Луцької міської ради потрібно перейменувати.

Про це стало відомо 22 лютого під час засідання постійної депутатської комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Депутати розглядали проект рішення про «Про ініціювання створення Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів». Нагадаємо, що в Україні хочуть створити туристичний маршрут замками династії Гедиміновичів.

Наміри про участь у проекті надати десять міст, село, селище, дев'ять заповідників і Державний історико-культурний заповідник «Пересопниця».

«Цим проектом рішення ми пропонуємо створити новий туристичний продукт. Туристи повинні почути про якийсь продукт і отримати його. Проект має на меті створити туристичний маршрут пам’ятками архітектури Литовської доби», - зазначила начальник відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму міської ради Наталія Бунда.

У майбутньому до туристичного маршруту хочуть залучити Литву, Польщу та Білорусь, аби туристи виїжджаючи наприклад, з Литви, завершували свою подорож у Камінці-Подільському. Такого «литовського» маршруту, зі слів Бунди, немає ні в Україні, ні у Європі.

Для того, що спільно діяти, міста хочуть утворити Асоціацію, яка і керуватиме маршрутом. Таким чином, зі слів Наталії Бунди, Луцьку буде легше вийти на туристичну мапу Європи і привабити туристів.

Зі сторони міської влади необхідно залучити кошти для розробки кількамовного сайту, виготовлення логотипу, поліграфічної продукції. Конкретна сума поки що невідома, адже немає чітко визначеної кількості учасників Асоціації.

Ідею створення туристичного маршруту депутати підтримали. А от щодо назви – засумнівалися.

«Сама ідея прекрасна. Продукт туристичний прекрасний. А от оформлення треба додумати. Коли ми присвячуємо якийсь такий грандіозний проект періоду окупації України Литвою – це тягне за собою логічне питання: ми можемо відображати і 40-ві роки і відповідним чином будемо робити продукт «Шлях Гітлера?» чи «Шлях Сталіна?», - зауважив депутат Юрій Вега.

Члени комісії погодилися, що питання може викликати суперечку як у Луцькій сесійній залі, так і залах інших областей Західного регіону України. Відтак порадили відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму міської ради придумати більш нейтральну назву.

Довідка

Гедиміновичі — династія великих князів Литовських у 1341–1572 роках і загальна назва деяких князівських родів у Литві, Білорусі, Україні, Польщі. Деякі замки на території Західної України будувалися представниками цих родів або мали якийсь стосунок до них.

Замок Любарта збудований князями Любартом (син Гедиміна), Вітовтом (внук Гедиміна) та Свидригайлом (внук Гедиміна, двоюрідний брат Вітовта).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нічого не буде
Відповісти
Але й той Вега розумово обмежений. Окрім каналізаційних люків нічого не бачить. Ну чому він не виступає проти назви замка Люборта або проти назви ресторану "Корона Вітовта"??? Це ж тоже пов'язано з литовською "окупацією". Ото хоче здаватись розумним, а ніяк не виходить.
Відповісти
Ага... є ще такий великий історик-націоналіст з трьома класами початкової освіти босота Данильчук. Тож глотку рве, а сам не розуміє про що мова.
Відповісти
Та ні. Вега розумна людина, от тільки чомусь піддався на провокацію Данильчука.
Відповісти
Те що мозгів бракує на організацію туристично привабливого продукту - це факт. Навіщо створювати окреме управління під окрему людину, яка не запропонувала чіткої програми дій, а тепер починає зі створення міжнародної асоціації. Міського бюджету на це хоч вистачить? Вся біда наша в тому, що спочатку вступаємо в бій, а далі як Бог дасть. Головне - гроші освоїти, як з будинком Пузин.
Відповісти
Відповідь на роботу підвозить кожен день
Відповісти
Ой.. дівчатка... не захлиніться від злоби своєю власною жовч'ю...
Відповісти
Кодло заворушилось... Тепер прийдеться і вам працювати, аби на фоні інших не виглядати повними некчемами.
Відповісти

Та ніц з того прєкту не буде
Чергова афера некоторих осіб котрі "пасуться" біля державного корита !!!
Відповісти
А я вважаю, що необхідно ліквідувати управління міжнародного співробітництва, як таке, що паразитує на тілі міськради. За останні півтора-два роки від них користі, як від козла молока. Там що керівник, що працівники варті один одного. Гадаю, доречно зробити відділ, у складі 2-3 чоловік, та ввести його до складу управління культури.
Відповісти
А коли їм працювати, якщо дехто з них по пів дня не вилазять із кабінету Юрасика Вербича. Цікаво, що там можна робити стільки часу. Чи може то Юрасик такий невгамовний?!
Відповісти
Ідея, щодо "Шляху Гедиміновичів" дуже цікава та має перспективи для розвитку. А негативні коментарі пишуть тільки ті, що самі нездатні щось зробити та започаткувати, бо весь свій час витрачають на пустопорожню писанину. Молодець Наталко, так тримати. Не звертай уваги на тих мосьок... йди вперед.
Відповісти
Наталія, не звертай увагу. як казали мудрі кітайці - караван іде - собаги гавкають. Це від заздрості та безсилля, а може іще від тупості ставлять перешкоди в колеса "Шляху Гедеміновичів". У нас вийде.
Відповісти
Останні новини
На сесії Луцької міської ради очікують «перепалку» з туристичного питання
24 лютий, 2013, 17:16