Чому варто повернути знайдений смартфон власнику?*

Чому варто повернути знайдений смартфон власнику?*
Вам пощастило знайти на вулиці Айфон 10 чи інший дорогий смартфон? Звичайно, ви можете його продати або залишити собі. Але краще цього не робити. Ви ж порядна людина і не хочете мати проблем з правоохоронними органами? Якщо ви все ще вагаєтеся, ми пояснимо, чому краще ніколи не залишати собі знайдений гаджет.

Не присвоюйте знайдений смартфон

Ось чому чужий гаджет краще повернути власнику:

• Це не ваша річ. Почнемо з очевидного факту. Якщо ви щось знайшли, це не значить, що ви маєте якісь права на цей предмет. У кожної загубленої речі є законний власник. Юридично ви зобов’язані віддати знахідку йому. Або ж принаймні не чіпайте її.
• Можливі проблеми з законом. По-перше, присвоєння знайдених речей у багатьох країнах є незаконним. Крім того, вас можуть звинуватити у крадіжці. Важко довести, що ви дійсно побачити смартфон на траві, а не витягли його з чужої кишені. Тому ще раз повторюємо – або спробуйте знайти власника пристрою, або не чіпайте знахідку.
• Функція відстеження місцезнаходження може бути увімкненою. Власник пристрою цілком може вжити деякі заходи безпеки, щоб відслідковувати місцезнаходження смартфону. Деякі програми навіть активують камеру, щоб зняти обличчя людини, яка знайшла гаджет. Ви ж не хочете, щоб до вас завітали неприємні гості?
• Вам це не потрібне. Далеко не кожна людина може спокійно жити, знаючи, що вона привласнила щось чуже. Навіщо втрачати нервові клітини, якщо можна обійтися без цього? У вас, швидше за все, і так є телефон. Тим більше, що гаджет може бути заблокований. В такому разі ви ним не зможете скористатися. Він перетвориться на звичайний шматок пластику.
• За повернення можна отримати винагороду. Звичайно, власник смартфону не зобов’язаний це робити. Але на знак вдячності він цілком може віддячити вам грошима чи якось іще. Навіть звичайне «дякую» має велику цінність. Хоча бувають і прикрі випадки. Коли людина приносить знайдений предмет власникові, той звинувачує її у крадіжці, або ж просто забирає гаджет без будь-якої подяки.

Врешті-решт, ви просто маєте можливість зробити добру справу і зробити приємність іншій людині. Можливо, колись і вас хтось виручить у складній ситуації. Уявіть, що і ви загубили свій улюблений смартфон. Як би ви поставилися до людини, яка його знайшла і не захотіла повернути? Навряд чи ви подумаєте про нього щось хороше. І це справедливо. Тож вирішуйте, яка саме вчинити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: айфон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому варто повернути знайдений смартфон власнику?*
02 січень, 2017, 14:56