Кого більше у волинських медіа - чоловіків чи жінок?

Кого більше у волинських медіа - чоловіків чи жінок?
Медіа-карту, в якій зафіксовано кількісний і статевий склад творчих колективів регіональних медіа, вперше розробили на Волині.

Авторами ідеї є Волинський прес-клуб і Гендерний центр, які мали на меті підтвердити або спростувати думку про те, що сучасна журналістика – жіноча професія, - повідомили у Волинському прес-клубі.

Згідно з отриманими даними, в інтернет-виданнях сьогодні працює 79% жінок і 21% чоловіків, у друкованих ЗМІ – 70% жінок і 30% чоловіків, і лише в електронних простежується паритет –50х50.

Загалом 71% журналістів на Волині складають жінки. Це в кількісному еквіваленті становить 219 осіб. Загальна кількість медійників – 310 осіб.



Під час презентації медіа-карти її автори припустили: одна з причин того, що волинська журналістика має жіноче обличчя – економічна. У суспільстві побутує думка, що чоловік має утримувати сім’ю. А журналістика сьогодні, принаймні на рівні невеликих міст і містечок, – низькооплачувана професія.

Іншою причиною, припускають представники волинських медіа, може бути поява в українських жінок більших можливостей для самореалізації, а журналістика – це один із інструментів публічності.

Волинський прес-клуб і Гендерний центр планують провести серію тренінгів, для волинських журналістів. Основна мета тренінгів – дати можливість волинським журналістам розібратися в питаннях гендерної політики. В основу тренінгів, зокрема, покладуть результати фокус-групового дослідження. Це дослідження, проведене у січні 2013 року, мало на меті з’ясувати рівень компетенції журналістів у питаннях гендеру


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Більше довбодятлів...
Відповісти
По ковельському районі картина не об'єктивна! Тут крім друкованих є і інтернет, і електронні ЗМІ.
Відповісти
блін,чесне слово,вам що,зайнятись нема чим?прес-клуб маю на увазі.порахуйте ще луцьких собак за гендерною ознакою....
Відповісти