Мерія Луцька обмежує права людей на мирні зібрання? ОНОВЛЕНО

Мерія Луцька обмежує права людей на мирні зібрання? ОНОВЛЕНО
Влітку 2012-го виконком Луцькради вирішив, що організатори мирних зібрань повинні повідомляти мерію про захід за чотири дні до дати проведення.

Для того, аби обговорити правомірність цього рішення, Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу спільно з Асоціацією Молодих Реформаторів проведуть круглий стіл «Чи може Луцька міська рада вказувати терміни попередження про мирні зібрання?», - повідомили організатори.

Захід пройде у великому конференц-залі готелю «Україна» у вівторок, 26 лютого. Початок - о 16:00.

У заході візьме участь член правління Української Гельсинської Спілки, учасник «революції на граніті» 1991 року, співкоординатор акції «Україна без Кучми» Володимир Чемерис.

Як виявилося, виконавчий комітет Луцької міської ради 7 червня 2012 року прийняв рішення, яким вніс зміни до свого іншого рішення від 25 грудня 2008-го № 933-1 «Про організацію та проведення зборів, мітингів, походів та демонстрацій у м. Луцьку».

Один із внесених пунктів до порядку організації мирних зібрань вказує, що «повідомлення про проведення зборів, мітингу, походу або демонстрації надається організатором письмово до Луцької міської ради (на адресу: вул. Богдана Хмельницького, 19, м. Луцьк, 43025) не пізніше як за 4 ДНІ до наміченої дати їх проведення».

Нагадаємо, у жодному нормативно-правовому акті України про терміни повідомлення про мирне зібрання нічого не зазначено. Тобто нині громадяни мають повне право повідомляти про своє мирне зібрання хоч за хвилину до заходу.

Зокрема, стаття 39 Конституції гарантує право на мирні зібрання, «про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування». Слово «завчасно» не пояснює конкретних термінів повідомлення про захід.

З існуванням такого рішення виконкому існує загроза ліквідації стихійних мирних зібрань (коли громадянам сьогодні на сьогодні потрібно вийти на вулиці і повідомити про свою позицію). Якщо ж ніяких змін не буде внесено, то при не виконанні пунктів рішення, лучани можуть бути притягнені до відповідальності.

Про законність такого рішення, пропозиції до його зміни чи взагалі ліквідації запрошуємо поговорити на круглому столі «Чи може Луцька міська рада вказувати терміни попередження про мирні зібрання?».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вот вам и дерьмократия, собаки!Нада "штурмовать" Луцкую сельскую зраду!
Відповісти
ну да, при Сталіні такого не було!!! всіх би зразу розстріляли!
Відповісти
А пупок не трісне? От бухати то комсомол може. Може ви і зараз під тим ділом? А...? товариші комсомольці.
Відповісти
Газета Правда 1938 г.
В ФАШИСТСКОЙ ИТАЛИИ.
Для получения разрешения на манифестацию требуется подача заявления за месяц. Фактически это означает запрещение манифестации.
РИМ 18 августа (Тасе). Согласно наданному декрету, чтобы организовать какую-либо манифестацию, требуется разрешение правительственных органов, главы правительства или префекта, смотря какой характер имеет манифестация. Просьба о разрешении должна подаваться за месяц до назначенного дня.
Відповісти
А у сучасній вашій улюбленій росії і білорусії, які терміни подачі заяв на мітинги та протести А... ? Спершу вивчи предмет дискусії а тоді коментуй!!!!!!!!!!!
Відповісти
А ми комсомольців опустим без повідомлення)))
Відповісти
А ви бачили в нас "мирні" зібрання? Я - ні.
Відповісти
Усі зібрання повинні мати результат. А у нас так самі для себе "бо ми того, варті".
Відповісти
Міська рада має право так вчинити.Бо саме міський голова та міська рада несе відповідальність за усе,що робиться в місті.Представте собі,зібрались наприклад фанати після програшного для нас матчу,подзвонили в міськраду і сказали "Ми йдем маршем по Луцьку".Половина з тих людей на "нервах",є випивші.Одне невірне слово перехожих,або провокація і все,бійка або погром.Хто буде винним???Фанати?Ні,ви всі напишете що міська рада:)Якщо ви подали заявку на проведення заходу,її треба розглянути,це час.Попередити міліцію.,скору,інші служби і це час.Якщо відмовлено у проведенні акції організатори можуть апелювати в суд,а міськрада може опротестувати рішення суду,і це теж час.До речі в інших країнах усе те саме.В Німечині в залежності від міст термін розгляду таких питань від неділі до 30 днів.А Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу спільно з Асоціацією Молодих Реформаторів я б порадив не страдати херньою,а краще піти на суботник та поприбирати місто:)
Відповісти
Ну ви кумедні, хіба демократія це лише право видертись на вулицю і покричати, мітингувати. Звичайно окремим організаціям котрі страждають від манії переслідування, чи яким, подобається нагнітати у середині організацій такі стереотипні настрої (- лише так вони можуть виправдовувати свою діяльність)потрібно за секунду до мітингу повідомляти по акцію (так вони самостверджуються). Проте скільком організаціями заборонили проводити акцію?
А ось наприклад вам терміново потрібно: на роботу (спізнення зриває підписання договору - вас звільнять), терміново треба до лікарні (у вас перейми у денний час доби (поцікавтесь у жінок чому перейми у день небезпечніші від нічних), у вас дитина при температурі 40 і швидка не їде, у вас мати присмерті (інфаркт, інсульт))а швидка не їде. А знаєте чому ? Тому, що якась організація у кількості 13, 20, 30 ,50,100 чоловік іде дорогою і їм байдуже до ваших важливіших проблем. Вони скористалися можливістю і повідомили по ходу дорогою за: 1 хвилину, 1, 2, 5, 10, 15, 24, 48 годин (приклад супер - у кінці робочого дня у п'ятницю) і пішли ходою. А ви помирайте, бо вони заради вас ідуть. І фактично повідомлення прийняте але чи усі служби вчасно його отримають? Чи швидка котра у дорозі зможе вивернути на альтернативну вулицю (яких у місті бракує)? Чи встигнуть патрулі вчасно прибути. Організаціям-грандоїдам легко відпрацьовувати кошти, але панове, ми з вами колись можемо потрапити саме у таку пастку. Якщо ми зараз не є толерантними, то ми повинні бути, бодай, далекоглядними у наслідках своїх рішень. благими намірами встелена дорога (кому куди).
Відповісти
Останні новини
Мерія Луцька обмежує права людей на мирні зібрання? ОНОВЛЕНО
25 лютий, 2013, 09:38