60% волинян не знають, як організувати мітинг

60% волинян не знають, як організувати мітинг
69% волинян вважає, що в Україні не можна безперешкодно проводити мітинги та інші мирні зібрання.

Ще 60% кажуть, що не знають, куди звертатися за дозволом на проведення зібрання, - повідомили у Асоціації захисту прав молоді Волині.

За інформацією Центру політико-правових реформ, 84% судових справ щодо проведення мирних зібрань в Україні у 2012-му році закінчилися забороною на зібрання.

Протягом січня-лютого Асоціація захисту прав молоді Волині проводила опитування, аби визначити основні перешкоди, з якими зіштовхуються волиняни на шляху до реалізації права на мирні зібрання.

Соціологи Асоціації підготували понад 20 запитань, що стосувалися участі громадян у мирних демонстраціях, мітингах та акціях протесту, найпоширеніших порушень, з якими зустрічаюся волиняни під час організації та проведення мирних зібрань з боку органів влади, судових установ, правоохоронних органів тощо. Активісти опитали 200 респондентів – громадських активістів, журналістів і студентів Волині.

За попередніми результатами опитування, 69% респондентів вважає, що в Україні не можна безперешкодно проводити мітинги та інші мирні зібрання, а 60% опитаних не знають, куди необхідно звертатися за дозволом для проведення масового заходу.

Остаточні результати опитування оприлюднять в кінці березня під час засідання круглого столу за участі представників місцевої та судової влади, правоохоронних органів, громадських організацій, органів студентського самоврядування та ЗМІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто робити мітинги і ПОКЛАСТИ на їхні заборони!!!З якіх це пір "служителі народу",які успішно паразитують за наші кровні громадські кошти,стали вирішувати як реагувати народу на їхнє нахабне свавілля,корупцію і повну бездіяльність!Ганьба цим гнидивим паразитам!!!
Відповісти
якщо 60% громадських активістів, журналістів не знають, що треба робити, щоб організувати мітинг, ну студенти нехай, то які вони журналісти і громадські активісти, так одна назва)))
Відповісти
Мітинги можна організовувати і робити але організатор повинен і контролювати мітинуючих. Які заборони, коли кому, що заборонили. Половина акцій - мудо-акції а проводять. Чи там дибіли сидять тупіші за нас. Вони ті закони і постанови вже до-дир протерли. От в Києві то так там можуть і по дупі надавати. А тут кому ваші мітинги треба, проводьте скік хош. ТІЛЬКИ, МЛЯ, ДОРОГИ НЕ ПЕРЕКРИВАТИ іза 10 мудаків-недоумків маю обїздами їздити мій шеб мене угробить за запізнення.
Відповісти