На Київщині «страйкували» 300 маршруток. ВІДЕО

На Київщині «страйкували» 300 маршруток. ВІДЕО
Понад 300 маршрутних автобусів виїхали на страйк проти результатів конкурсів на пасажироперевезення в Київській області.

Як повідомили під час прес-конференції представники компаній-перевізників, на роботу не вийшли маршрутки, які рухаються в напрямах Боярка, Вишневе, Ірпінь тощо, - йдеться в сюжеті ICTV.

Сім компаній-перевізників провели в Києві акцію протесту і вимагали від влади області перегляду результатів повторного проведення конкурсу на право здійснення пасажирських перевезень.

«Наша єдина вимога - щоб Київська облдержадміністрація виконала протокол щодо повторного проведення конкурсу, який нам сама дала, і в якому міститься рішення перевірити знову, проаналізувати подані нами всіма документи..., створити конкурсний комітет і чесно, прозоро провести конкурс. І ми вимагаємо, щоб це проводилося з участю ЗМІ», - сказала комерційний директор ТОВ «Клайд» Ганна Поліщук під час прес-конференції.

За її словами, конкурс на право пасажирських перевезень в Київській області був проведений 7 серпня 2012 року, але потім ОДА у зв'язку з протестом перевізників проти непрозорості і незаконності проведення конкурсу призначила повторний конкурс на 14 серпня 2012 року, про що складено відповідний протокол. Між тим протокол досі не виконується, додала Поліщук.

Організатор акції протесту, голова всеукраїнської громадської правозахисної організації «Об'єднання Богдана Хмельницького» Богдан Хмельницький зазначив, що переможцем конкурсу від 7 серпня минулого року була визнана одеська компанія «Північ-Транс», яка не має достатнього власного автопарку, здатного забезпечити перевезення пасажирів за вказаними напрямками.

За словами представників компаній-перевізників, результати конкурсу були сфальсифіковані, і низка компаній не отримали право роботи на зазначених маршрутах.

Відповідальність за незаконність результатів конкурсу перевізники покладають на заступника голови Київської облдержадміністрації Володимира Максименко і начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку облдержадміністрації Сергія Діденка.

Заступник голови облдержадміністрації Максименко, у свою чергу, після завершення прес-конференції повідомив журналістам, що обласною владою запланований перегляд результатів конкурсу 28 лютого.

Максименко також зазначив, що зважаючи на наявність низки скарг відносно перевізника «Північ-Транс», а також судових позовів і протесту прокуратури він, найімовірніше, не буде виконувати пасажироперевезення в Київській області.

«Рішення конкурсного комітету не введено в дію організатором перевезень - Київською обласною державною адміністрацією... Цей перевізник на сьогоднішній день не їздить (у Київській області)», - сказав він.

Максименко також відкинув ці звинувачення на свою адресу і на адресу посадових осіб облдержадміністрації в причетності до можливих фальсифікацій у під час проведення конкурсу на право пасажироперевезень у Київській області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.